ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ


Автоматика за двукрилна врата - PANA FENCE


АВТОМАТИКА ЗА ДВУКРИЛНИ ВРАТИ OPTIMO, ARMOR, SINUO, ERGO

Автоматиките за задвижване на двукрилни врати Optimo, Armor, Sinuo, Ergo са иновативни продукти на LIFE, които се предлагат в нашия сайт Ironfence.bg. При нас вие можете да поръчате тези висококачествени механизми, които се отличават със своята дългосрочност на употреба и висококачественост на използваните материали. За тяхната направа е използван алуминий, който е лек метал, характеризиращ се с ковкост, метален блясък и неподвластност на корозия. Той е лят под високо налягане, за да бъде повишено нивото на неговата плътност. По този начин конструкциите на автоматиките за задвижване за двукрилни врати Optimo, Armor, Sinuo, Ergo са повишили плътността си.

Механизмите за двукрилни врати Armor имат издръжлив, неподвластен на деформация външен корпус. За изграждането на автоматиките са използвани висококачествени продукти. Тяхната конструкция се състои от вал на двигателя, основни зъбни механизми, специални лагери, бронзови втулки и други елементи. Зъбните механизми са поставени в лагерите. Създадена е здрава конструкция, която работи дългосрочно. Монтирането й става бързо и лесно с помощта на написаната за това инструкция, в която обстойно е описано всичко за процеса на монтиране. След монтаж системата е готова да бъде експлоатирана.

Автоматиките за двукрилни врати Optimo се състоят от електронен пулт, енкодер и крайни изключватели. Енкодерът осъществява мониторинг и контролира работата на вратите като мигновено забелязва преминаващите човек или обект в близост до зоната на действие. Електронният пулт възприема цялостната информация и предприема съответните мерки за осъществяване на безопасност и защита. Крайните изключватели изпращат прецизен сигнал, свързан с позиционирането на вратата и така преминаващите случайно хора или обекти биват защитени. Функцията на енкодера е превенция, а на крайните изключватели цялостна защита. Механизмът за двукрилни врати Optimo е придружен с вътрешно окабеляване. Наблюдава се кабел за захранване и сигнален кабел, с чиято помощ се осъществява бързо електромонтаж.

Автоматиките за двукрилни врати Ergo изпълняват ролята на отключващия механизъм. Те са изградени от енкодер и специални крайни изключватели. Енкодерът наблюдава и фиксира преминаващите хора или обекти в зоната на действие на вратата. Крайните изключватели предприемат допълнителни мерки за безопасност и защита. Двукрилните врати се отварят и затварят чрез специално регулируемо винтово устройство. Автоматиките Ergo са направени от алуминий. Те са леки и с високо качество. Издръжливи са при неблагоприятни климатични условия.

Автоматиките Sinuo за двукрилни врати постигат високи нива на сигурност. Структурата им е изградена от пресован алуминий. Правилната дебелина и точната структура на корпусите създават стабилност и устойчивост. Специално внимание е обърнато на конструкцията на редукторите, тъй като те се завъртат безшумно. Работната температура на автоматиките Sinuo обхваща диапазона от -20 градуса до +70 градуса. Те не се деформират при механични влияния и издържат на високи температурни амплитуди.

Поръчайте автоматиките за задвижване за двукрилни врати Optimo, Armor, Sinuo, Ergo и постигнете техническа интеграция в екстериора на дома или на работното място. Доверете се на висококачествените продукти на LIFE, които издържат при разнообразни климатични условия, при високи температурни амплитуди и не се деформират при механични удари. Тези иновативни продукти се отличават с безопасността, която се създава по време на тяхното експлоатиране, лесния им монтаж и дългия им гаранционен срок. Ние гарантираме, че ще останете доволни от високото качество и дългосрочността на употреба.

В търсене на висококачествена автоматика за двукрила врата, добрият шанс ви е довел във фирмения ни уебсайт, където ще ви помогнем да намерите най-подходящото решение за вашите нужди, отговарящо също на набелязания бюджет. Италианските задвижвания LIFE от сериите Optimo, Armor, Sinuo и Ergo ще надхвърлят и най-смелите ви очаквания за лекота на използване и ежедневен комфорт.

Особености за автоматиката за радиални порти

Радиалната или люлеещата се врата е класика – това е първият дизайн, използван за затваряне на проходи още от древността. Благодарение на техническия прогрес, днес отварянето на тежките крила на една масивна двукрилна порта не е нужно да се прави на ръка. Автоматичното задвижване ще ви даде повече сигурност и максимален комфорт.

Особеното в конкретния случай е, че поради конструктивните особености на радиалната порта, тя се нуждае от 2 задвижвания, които задвижват всяко крило поотделно. В този случай управлението се извършва, както при други автоматични системи за управление, с помощта на дистанционно или специален бутон, монтиран на необходимото място.

Видове задвижвания

В качеството на автоматика за двукрили врати се използват три вида механизми: линейно, лостово и подземно задвижване. Всеки от тях има свои собствени характеристики и се използва в зависимост от условията на монтаж, както и въз основа на желанията на клиента. Нека разгледаме всяко от тези задвижвания поотделно.

Автоматиката за люлеещи се врати от линеен тип се използва за порти с тегло до 1000 кг. Задвижването най-често е монтирано на опори, върху които са фиксирани крилата. Движението на крилата се осигурява чрез използване на механичен детайл, който предава въртенето от електродвигателя към ходовия винт.

По този начин сигналът от контролния панел, инсталиран в обекта, се предава на задвижването и портата се отваря. Също така е необходимо да се въведе понятието интензивност на движението. Това е съотношението на активната работа на задвижването, т.е. когато крилата се отварят и затварят, и пасивната работа, т.е. времето между отварянето и затварянето на портата.

Интензивността на задвижването се измерва в проценти. Например, ако имаме автоматика за двукрилна врата, която е проектирана за интензитет на работа от 50%, това означава, че общото време за отваряне и затваряне на крилата трябва да надвишава времето за изчакване. В противен случай работата на устройството може да бъде нарушена – ще прегрее и може да се повреди.

Лостовото задвижване също се монтира на опорите на вратата. Движението на крилата обаче се извършва с помощта на лостовете, към които се предава силата на електродвигателя. Лостовият тип задвижване се използва за порти с тегло до 800 кг. Трябва да споменем, че в момента лостовите задвижвания са едни от най-популярните. Това се дължи на достъпната им цена и доста висока функционалност.

Автоматиката от подземен тип се използва по-рядко, като използването е по-често по необходимост, а не поради голямо желание от страна на купувача. Този механизъм се инсталира под земята в специален водоустойчив контейнер, като лостовете за задвижване се извеждат директно от земята. Този дизайн по никакъв начин не влияе на външния вид на портата. Ето защо се използва на места, където е важен естетическият компонент.

В заключение ще изтъкнем, че към днешна дата най-добрата автоматика за двукрила врата с изгодна цена се произвежда в Италия от LIFE Home Integration. Задвижванията на тази компания са сглобени от най-качествени материали, на което се дължи надеждната им работа и дълъг експлоатационен живот.

Прочетете повече