ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ


Анти паркинг колчета - PANA FENCE


Предлагат се в два цвята РАЛ-3000/червени и РАЛ-9005/черно.

Характеристики:

Цена: 45лв без ДДС

Металните антипаркинг колчета са универсално решение за временно и постоянно ограждане на специфични участъци – паркоместа или пешеходни зони. Благодарение на висококачествените материали, от които ги изработваме, те могат да се използват на открито при всякакви неблагоприятни условия. Цената им е изключително достъпна, така че можете да закупите без притеснение нужния ви брой елементи.

Какво ви предлагаме?

Колчетата срещу паркиране се изработват от висококачествен поцинкован метал, който е допълнително защитен срещу корозия чрез прахово боядисване с полимерно покритие РАЛ-3000 или РАЛ-9005. Изборът на цвета не е случаен – в единия случай използваме ярко-червено покритие със сигнално-отразителна лента, а в другия боядисваме колоните в черно, така че да изглеждат стилно и да се впишат добре в околната обстановка.

Тъй като се срещат в различни стилове и дизайни, монтажът на анти паркинг колчета се извършва по два начина – чрез бетониране или с помощта на анкерни болтове. Монтажът може да се направи върху всякакви твърди повърхности: асфалт, бетон, тротоарни плочки и др.

Спрямо вида на конструкцията, колчетата могат да бъдат стационарни, сгъващи се и преносими. Изделията, изработвани от нашата компания са от втория тип. При нужда те могат да се сгъват (да лягат), така че да не пречат на свободното преминаване. Това е най-добрият дизайн, когато ограждението се намира на място, до което достъпът не бива да бъде трайно ограничен, например в близост до пожарни кранове и други важни съоръжения.

Приложение на анти паркинг колчето

Металното антипаркинг колче е идеалното решение за рационално разпределение на пространството за паркиране и прилежащата територия.Тези елементи често се използват от жители на жилищни блокове и собственици на офис сгради в случаите, когато е необходимо да се ограничат местата за паркиране в близост до тях.

В същото време всички модели ограждения са разработени по такъв начин, че външният им вид да се вписва хармонично в архитектурата на съответната градска среда. Използването на колчетата изпълнява едновременно няколко функции:

  • Разделяне на пешеходната от автомобилната зона за безопасност на пешеходците;
  • Ограничение на достъпа на автомобили – предимно за да не се паркира по тротоарите;
  • Обособяване на паркоместата за рационално разпределение на пространството;
  • Ограждане на пространства за паркиране.

Едно от предимствата при използването на паркинг боларди е възможността за тяхното инсталиране както в открити, така и в закрити участъци. И докато в предблоковите пространства тези елементи се използват по желание на живущите, то в доста градски райони присъствието им е задължително.

Местата, където антипаркинг стълбчетата се поставят по решение на градската управа са няколко: съоръжения на пътната инфраструктура (гари, летища); търговски и развлекателни и бизнес центрове; административни, образователни и културни институции; паркове, спортни комплекси, детски площадки и др.

Основни видове

Съществуват няколко вида стълбчета против паркиране, използвани в различни градски зони и с различни цели, като болардите от метал са един от вариантите за маркиране на паркоместа. В зависимост от начина на монтиране, колчетата биват три вида: преносими, сгъваеми и стационарни. Изборът на една или друга модификация влияе върху цената на готовото ограждение, затова нека разгледаме всяка от тях:

Стационарни

Стационарните стълбове се възприемат като радикално средство за ограничаване на паркирането. Те могат да изпълняват няколко функции: резервация на паркомясто, ограждане на тротоари и други пешеходни зони, ограничаване на влизането на превозни средства в дадена територия, разделяне на пътното платно и тротоара.

Материалът, използван за производство на стационарни анти паркинг стълбове най-често е метал. Минималните размери на диаметъра на тръбата започват от 50 мм, а разрешената височина е не по-малко от 0,5 м. В този случай дълбочината на монтаж обикновено е около 300 мм, а стъпката между стълбовете е 1,5м.

Колчетата от стационарен тип са представени в голям асортимент и се използват както на паркинги на търговски организации, така и в жилищни райони. Условно могат да бъдат разделени на три групи: механични прегради, несгъващи се стълбове и ограждения от бариерен тип.

За нашите потенциални клиенти интерес би трябвало да представляват модулите от първия тип. Техният дизайн е прост и лаконичен. За производството им се използват метални тръби, чиято основа е здраво фиксирана към повърхността на площадката. При паркиране на автомобили колчето се сгъва от водача на автомобила. След известно време то се връща в първоначалното си състояние. Когато колата тръгне, процедурата се повтаря.

Несгъващите се антипаркинг елементи имат голямо тегло и впечатляващи размери, въпреки простотата на дизайна. Изработват се и от метал, но в някои случаи са направени от бетон или гранит. Основните изисквания към материала са здравина, надеждност и устойчивост на климатични промени. Размерът и броят на тази група препятствия се избира в зависимост от предназначението и площта на обекта.

Огражденията от бариерен тип се различават от предходната версия само наличието на свързващ детайл. За целта се използват въжета, ленти, вериги, метални профили и други материали. Въжето или веригата в този случай се използват за да ограничат и пешеходното преминаване – най-често за ограничаване пресичането на оживени булеварди извън пешеходните пътеки.

Мобилни и сгъваеми

Мобилните паркинг системи се използват за временно ограждане на паркомясто. Често те се купуват от собственици на превозни средства, живеещи в многоетажни сгради, за да резервират място за паркиране и да защитят паркинга от пристигането на автомобили на външни за сградата лица.

Металните антипаркинг колчета могат да се закупят на доста ниска цена. В зависимост от дизайна те биват сгъваеми и преносими. Първият вариант е по-удобен, тъй като заема по-малко място в „неработещо“ състояние. Използва се при паркиране в паркинг или на улицата. Преносимите стълбове могат да бъдат прави или да имат сгъваем дизайн, наречен пеперуда. Този тип ограждения се използва в големи паркинги.

Устройство и външен вид на колчетата

Класическите модели антипаркинг устройства представляват конструкция, изработена от метална тръба или метален профил. Независимо от тяхната форма и размер, наличието на декоративно и антикорозионно покритие е задължително. Когато се използват в близост до пътни участъци и на паркинги, наличието на светлоотразителна лента е задължително.

Когато избирате дизайна, обезателно трябва да обърнете внимание на метода на монтаж на съответните антипаркинг колчета. Монтажът се изпълнява най-често по три начина: чрез бетониране, анкериране или с помощта на специална стойка, която не се нуждае от допълнителни аксесоари. Колчетата, които се инсталират чрез анкерни болтове изпълняват отлично ролята и на временни, и на стационарни. Могат да се премахнат по всяко време с помощта на обикновени инструменти.

Стандартните колчета против паркиране се изработват от куха тръба с кръгло напречно сечение с диаметър 76 мм и височина 0,75 м. В някои случаи се използват модели с други характеристики, но те се създават по индивидуални поръчки. Именно такива са елементите, които фирмата ни произвежда.

Те са направени от профил с квадратно сечение 50 х 50мм, който в конкретния случай представлява падащо рамо. Планката, посредством която се осъществява монтажа на колчето, има предварително направени отвори за анкериране с диаметър 14мм. Върху планката е инсталирана пластина, която ви позволява да заключите рамото в изправено положение, така че друг водач да не може да го спусне и да паркира на вашето парко-място.

Характеристики, които са показател за качество

Металните антипаркинг устройства се предлагат на достъпна цена, но това далеч не значи, че качеството на един такъв елемент не отговаря на редица установени стандарти. Предвид факта, че се използват като ограничители за паркиране, те трябва да бъдат устойчиви както на атмосферни, така и на механични влияния.

Характеристиките, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате антипаркинг елементи с ниска цена включват:

Здравина. Качествените противопаркови модули са изработени от стомана с висока плътност на профила, което ги прави достатъчно устойчиви на механични повреди. Нашите изделия могат да издържат удар от превозно средство, без конструкцията им да бъде тежко повредена. В болшинството случаи най-тежко повредена е боята.

Дълъг експлоатационен живот. Предполага се, че колчетата се монтират на открито за неопределено време, затова е необходимо те да не губят привлекателния си външен вид и да изпълняват отлично основната си функция. За да се гарантира това, за производството им се използват материали с най-високо качество. Дори да сте заплатили една поносима сума, едва ли бихте искали да я плащате отново и отново през определен период от време.

Устойчивост на климатични промени. Не забравяйте, че след поставяне на антипаркинг колчета на открито, те ще бъдат изложени на всякакви метеорологични влияния – дъжд, вятър, силно слънце, а през зимата металът ще трябва да се бори с леда и екстремно ниските температури.

Всичко това може да унищожи метала или най-малкото неговото покритие само в рамките на година, ако материалите са с ниско качество. Поради тази причина, нашата компания използва висококачествени суровини и най-модерните технологии на производство. Това ни дава възможност да предложим гаранция на клиента за всички антипаркинг стълбчета, произведени от нас.

Защо да изберете нашата продукция?

Както държавните и бизнес структури, така и обикновените купувачи държат да намерят елементи тип антипаркинг на разумна цена. В същото време никой от нашите клиенти не би направил компромис с качеството на тези детайли, поради което те се насочват към нашата фирма. Ние предлагаме висококачествени продукти от метал на конкурентни цени с приятен дизайн и безкомпромисна здравина.

Ние ви предлагаме комбинация от превъзходни характеристики и възможност да закупите изцяло онлайн различен брой колчета против паркиране на ниска цена. Това е безценно предимство, което ни нарежда в челото на българските производители. Чрез фирмения ни уебсайт можете да се свържете с екипа ни още сега, за да получите оферта за голяма поръчка или допълнителна информация относно свойствата и особеностите на продуктите.

Прочетете повече