ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ


Оградни Пана - Pana Fence


Оградните пана-„3D” се изработват от точково електрозаварена поцинкована тел с дебелина на профила 4,00мм. или 5,00мм с прахово-полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог в зависимост от нуждите на клиента. Оградната система , която предлагаме, е тип модулна система, което позволява бърз и лесен монтаж.

Проектираните от нашата компания огради за двор и градина са не само изгодни като цена, но и изключително устойчиви на всякакви атмосферни въздействия. Изборът на материали, наред с прецизния технологичен процес на изработка правят нашата продукция идеалната и максимално рентабилна инвестиция за частни и корпоративни клиенти.

Оградните пана са покрити с прахово-полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог, което спомага за създаването на добър естетичен вид на дворното пространство.

Нашите оградни пана са изработени да издържат на силен натиск, да не се деформират и да запазят своята цялост.

Оградните пана са с високо качество, дълъг срок на експлоатация и способни да издържат на големи температурни амплитуди.


  ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
 • Диамеър на профила: 4 мм, и 5 мм.
 • Ширина на паната: 2000мм, 2500мм и 3000мм.
 • Височина: 1000мм, 1200мм, 1500мм, 1600мм, 1700мм 1800мм и 2000мм,
 • -„V”-образни огъвки.

  Видове оградни пана
 • Поцинковани
 • Поцинковани с прахово –полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог
 • Горещо поцинковани след заварка
 • Горещо поцинковани след заварка + прахово покритие (PVC)

ГОРЕЩО ПОЦИНКОВАНИ ПАНА СЛЕД ЗАВАРКА

Освен поцинкованите оградни пана с прахово- полимерно покритие предлагаме и горещо поцинковани след заварка, които при желание на клиента също могат да бъдат покрити с прахово- полимерно покритие в цвят. Тези вид пана са подходящи за райони с висока степен на влажност.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Оградните ни системи се използват за ограждение на жилищни сгради, обществени сгради, промишлени зони,паркинги, складове, фабрики, заводи, летища, граници, паркове, градини, училища и много други.

Ценова листа

Описание Цена на брой в лв. без ДДС Цена на брой в лв. с включен ДДС
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1000 x L-2500мм.) - РАЛ-6005 23,80лв/бр. 28,56лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. (H-1200 x L-2500мм.) - РАЛ-6005 28,50лв/бр. 34,20лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1200 x L-2500мм.)с прахово-полимерно покритие - RAL-7016 28,50лв/бр. 34,20лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1500 x L-2500мм.)с прахово-полимерно покритие - RAL-6005 35,70лв/бр. 42,84лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1500 x L-2500мм.)с прахово-полимерно покритие - RAL-7016 35,70лв/бр. 42,84лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1700 x L-2500мм.)с прахово-полимерно покритие - RAL-6005 40,40лв/бр. 48,48лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1700 x L-2500мм.)с прахово-полимерно покритие - RAL-7016 40,40лв/бр. 48,48лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-2000 x L-2500мм.)с прахово-полимерно покритие - RAL-6005 47,50лв/бр. 57,00лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-2000 x L-2500мм.)с прахово-полимерно покритие - RAL-7016 47,50лв/бр. 57,00лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-2000 x L-2500мм.) - ЦИНК 41,00лв/бр. 49,20лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1000 x L-2500мм.) - ЦИНК 20,50лв/бр. 24,60лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1200 x L-2500мм.) - ЦИНК 24,60лв/бр. 29,52лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1500 x L-2500мм.) - ЦИНК 30,75лв/бр. 36,90лв/бр.
"Оградно пано „3D” - 4,0мм. - (H-1700 x L-2500мм.) - ЦИНК 34,85лв/бр. 41,82лв/бр.


Компанията ни предлага изработка и монтаж на висококачествени оградни пана на конкурентни цени. Имаме пълната готовност да изработим конструкции с голяма площ в различни цветове и конфигурации. 3D паното, предоставено от нас, е безупречно и надеждно съоръжение с дълъг експлоатационен живот. Благодарение на антикорозионното прахово-полимерно покритие, оградите ни са подходящи за всякакви климатични условия.

Лесно сглобяване на системата съобразно всички стандарти за качество

Металните оградни пана, произведени от нашата компания, притежават максимална здравина и висока естетическа стойност, като същевременно предлагат лекота на монтиране. Цената им е една от най-ниските, особено спрямо плътните и по-сложни оградни системи. Те обаче имат редица специфични характеристики, които е добре да познавате, преди да изберете такова ограждение.

Оградите от панелни елементи са много популярни поради едно ключово тяхно предимство -  бързият монтаж. С тяхна помощ можете да оградите територия с всякаква площ в рамките на един ден. Този тип огради представляват специфична конструкция, която просто трябва да се съедини, след като бъде доставена от производителя и се монтират носещите стълбове.

Огражденията се доставят в комплект с всички необходими за монтажа детайли, така че дори хора без опит и специални умения, могат да се справят с инсталацията. Изборът на пана за ограда е удачно решение за частни клиенти и стопани на административни и бизнес обекти, които оперират с малък бюджет и се налага да пестят време.

Освен това, поради специфичните технологии на изграждане, този тип конструкции са надеждни и дълготрайни. Паната се произвеждат по иновативни методи в пълно съответствие с регулаторните изисквания за здравина и устойчивост на натоварване.

Структурните материали са с максимално ниво на якост и декоративни свойства. Богатият асортимент от оградни системи, който предлагаме, позволява на всеки клиент да избере подходящия за нуждите му модел. Паната ни ще отговорят на изискванията на най-взискателните потребители.

Плюсове и минуси на паното

Възможността за провеждане на оперативен и неусложнен процес на сглобяване се счита за основното предимство на металното пано за ограда, допринасяйки за значителните икономии на пари и време. Също така голям плюс е наличието на разнообразна гама от ограждащи панели. Това създава предпоставки за бърз избор на най-оптималния вариант, съобразен с вашите предпочитания и бюджетни възможности.

Паната имат и своите дребни недостатъци. За най-голям минус се смята отвореният тип на конструкцията, което лишава от възможност за уединение. Поради тази причина те се използват по-рядко за ограждане на частни къщи. Приложението им е основно в обособяването на границите на обществени обекти – училища, спортни площадки, административни сгради и др.

Друг минус, според някои потребители, е недостатъчно високата естетика на оградата. Този проблем може лесно да бъде решен, ако оградата се декорира с подходяща растителност – цветя или увивни растения. В комбинация с жив плет или пълзящи храсти, ще се постигне и висока степен на визуална защита за вътрешните части на имота.

Особености на 3D паната – сфера на приложение

3D оградите са изключително актуални в момента, но въпреки това, все още се налага да обясняваме на купувачите с какво са толкова добри. Ето защо си заслужава да разгледаме някои от структурните им особености, с което да внесем повече светлина по отношение на тази група ограждения.

На първо място се нарежда здравината на металните пана за огради. Те са изработени от поцинкована тел с малък диаметър, поради което са изключително неподвластни на ураганни ветрове и образуване на лед. Могат да се използват успешно в най-северните точки на страната ни и в най-ветровитите райони.

Този тип съоръжения изглеждат строго и лаконично около всяка територия. Диаметърът на телта и полимерното покритие осигуряват безупречен експлоатационен живот до 50 години. 3D панелът има чупка – усилващ ръб. Това е специален елемент, който компенсира понижението на якостта, причинено от използването на единичен прът.

Голямата височина на чупката означава, че оградата може да понесе повече натоварване, без да се повреди. При ниската височина - съответно максималното допустимото натоварване е по-малко. Ако чупката е твърде ниско, панелът скоро ще загуби своята твърдост и ще започне да провисва. Височината на огънатата част се определя от производителя, тъй като не се регулира от никакви стандарти.

По какво се различават 3D оградите?

Всяко оградно пано е универсално решение за ограждане на открити пространства. Мултифункционалността на този вид ограждения се състои в наличието на няколко вида решетки. При различните производители те са обозначени с различни имена, но като цяло се различават по своето предназначение, диаметър на профила, дължина и височина на панела и сечение на носещите стълбове.

Паната се изработват от нарязани профили, чиято ширина може да достигне 110мм. Височината на такава ограда варира от 50см до 3м. Профилът и мрежата, в случай на използване на евроограда, се обработват със специален препарат, съдържащ цинк. Покритията все пак могат да бъдат различни. Производителите използват цинкови и полимерни покрития, както и нанокерамика.

Основни показатели за качество на оградата

Металното оградно пано е с максимално достъпна цена, но популярността му се дължи не само на този показател. Въпреки добрите му характеристики, това ограждение може да влоши бързо своето качество в случай на неправилна инсталация или ниско качество на материалите. Въпросът с цената е достатъчно важен, защото такова ограждение се купува за десетки години напред.

Желателно е през това време оградата да не изисква специални грижи и скъпа поддръжка, а още по-малко скъпи ремонти. Ето защо е изключително важно на кого поръчвате изработката. В практиката си сме виждали наистина лоши изпълнения – някои от тях любителски, а други, представени като професионални.

Заслужава си да разгледаме основните показатели за качество на предлаганите днес поцинковани оградни пана. Това са:

Технология на производство

Много компании произвеждат метални огради от непоцинкована тел. Следователно ще минат само няколко години и конструкцията ще започне да ръждясва. Първо, външният ѝ вид ще се влоши, а след това ще престане да изпълнява защитната си функция. Икономията на 10-15% от цената ще доведе до нужда от спешна подмяна на конструкцията.

От друга страна, вече ще знаете кой производител определено трябва да избягвате и къде да търсите, когато избирате пано за ограда с най-добро съотношение цена - качество. Някои търговци, и дори производители. крадат от купувача по този начин, предлагайки материал без покритие, обявявайки го за поцинкован.

Добрата ограда се прави в голямо предприятие със сериозно оборудване, при стриктно съблюдаване на нормативите и техническите условия, необходими за дълготрайно производство на добри продукти, еднакви по размер и характеристики. Това е изключително важно, защото едва ли бихте искали да платите за детайли, чиято конфигурация може да е различна.

Съвременни методи за нанасяне на боята

От тях зависи както експлоатационният живот на оградата, така и колко дълго тя ще запази естетичния си облик. Днес панелите и стълбовете на този вид огради могат да бъдат боядисани, като се спуснат в специална вана. Там те се почистват, включително от мазнини, а същевременно излизат напълно боядисани. При този метод стълбовете се боядисват дори отвътре.

Боядисването се изпълнява по следния начин: През частите, потопени в течния полимер, преминава ток, който привлича молекулите на боята. В резултат на това окраската се полага равномерно, като същевременно тя е устойчива на различни физико-механични фактори. Между другото, всички световни производители боядисват по същия начин купето на автомобилите.

Размер на клетката

Колкото по-висок е този показател, толкова по-ниска е пазарната стойност на самите пана за ограда, но ниската цена често прави купувача нехаен към важните технически показатели. Когато за първи път се появиха 3D оградите, клетката беше най-често 5x20 см.

Въпреки установените стандарти, не е изключено да попаднете на предлагащ оградни пана производител, който се опитва да спести пари, оставяйки клетките по-големи. Така се спестява не само от материала, но и от твърдостта на оградата. Изработвайки огради с клетка 6x20 см, производителите спестяват до една десета от материала спрямо стандартната версия.

Опаковка и технология на фиксиране

Транспортирането на оградната система крие риск от повреда на цинково-полимерното покритие. Неоправдано е да се предлагат пана за огради, на високи цени, а да се доставят в твърде лошо състояние. Производителите, които държат на добрата си репутация, защитават продукцията си от всякакви повреди. Те опаковат всеки детайл в защитно фолио от полипропилен.

Другият важен момент е фиксирането на паната към стълбовете. Има доста видове крепежни елементи, някои от които обаче обезобразяват 3D оградата. Пробиването на дупки само по себе си ще повреди цинковото покритие и много скоро ще видите ръжда в точките на закрепване, след което тя ще покрие и панелите. По-добре е да изберете методи за фиксиране, които са безопасни за стълбовете.

Не на последно място, когато избирате оградни панели, трябва да обърнете внимание на броя на извивките в паното. Те не са просто декоративен детайл, а усилващи елементи, които правят оградата по-здрава. Колкото по-високо е оградното съоръжение, толкова повече чупки трябва да има. Това важи особено за големите панели. Например за панел с размери 240x250 см най-добрият брой е пет, а за панел с височина 203 см - четири.

Етапи при монтажа на панелната ограда

Ние ще ви предложим не само висококачествен и изгоден продукт, но също и изгодна цена за монтаж на оградни пана. Едва ли е нужно да изтъкваме отново предимствата на професионалното монтиране на едно ограждение. В голяма степен неговият експлоатационен живот зависи точно от монтажа.

Оградите се сглобяват лесно, но със съединяването на паната не се изчерпва цялата операция по монтаж на оградни пана. Фиксирането на стълбовете е най-важният етап, а той може да се извърши по различни начини – най-често върху бетонов фундамент. Ако разгледаме инсталацията на носещите колони върху излят бетон, то схемата на действие е следната:

 • Подготовка на участъка. Мястото, където ще бъде монтирана оградата, се почиства от отпадъци - листа, клони и камъни.Земята се уплътнява и изравнява внимателно. Тази процедура се изпълнява и при монтиране на оградни пана ковано желязо;
 • Замервания. С помощта на рулетка, канап и пръчка се правят маркировки за поставяне на опорните стълбове.Стандартният параметър за ширина на секцията е 2,5 метра.Към тази стойност е необходимо да се добавят по 3 сантиметра за всеки край по посока на опората;
 • Изграждане на фундамент. За целта е необходимо да се изкопаят основи с дълбочина 60-70см и ширина около 25см. След това стълбовете се поставят и се нивелират, за да се гарантира правилната им позиция. Изсипва се бетоновият разтвор, като колоните се фиксират плътно с дървени опори.

След като бетонът се втвърди напълно, може да се пристъпи към сглобяването на готовите оградни пана поцинковани. За свързване на паната към стълбовете се използват специални метални скоби. Макар така описаният процес да изглежда доста прост и лесен, по-разумно е да поверите монтажа на опитни специалисти, които ще изпълнят прецизно цялата операция, без да повреждат оградната конструкция.

Защо да поръчате оградното пано на нашата компания?

Ние не предлагаме евтини оградни пана, а оградни системи с най-добро съотношение цена-качество. Ниските цени често са индикатор за също толкова ниско качество както на материалите, така и на изработката. За да предложим здрав и надежден продукт с гаранция, ние работим само с най-добрите суровини от водещи производители.

Използваме най-модерно оборудване за производство на оградни пана. Така се гарантира спазване на техническите изисквания и пълно съответствие между отделните детайли. Добрата техническа база ни позволява да произвеждаме оградите с максимална бързина, включително когато става въпрос за съоръжения с особено големи мащаби. Бързината при нас в никакъв случай не означава компромис с качеството на крайния продукт.

Прочетете повече