ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ


Метални огради за двор и градина - Pana Fence

ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО И ЗДРАВИНАОГРАДНИ ПАНА

Оградните пана-„3D” се изработват от точково електрозаварена поцинкована тел с дебелина на профила 4,00мм. или 5,00мм с прахово-полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог в зависимост от нуждите на клиента. Оградната система , която предлагаме, е тип модулна система, което позволява бърз и лесен монтаж. ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

МЕТАЛНИ ПАНА

Металните пана “Pana Fence Elegance” се изработват от метални квадратни кухи профили с диаметър 15x15мм или 20x20мм.
Този вид оградна система е подходящ за ограждане на къщи, вили, жилищни сгради и индустриални обекти.
Може да се монтират посредством сглобка или чрез заварка. на паната към стълбовете.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

ОГРАДИ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО

Металните пана от ковано желязо се изработват от щампован кух профил 15x15мм или 20x20мм.
Това е един чудесен начин за заграждение на жилищни сгради.
Монтажа може да се извърши посредством сглобка или заварка.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

ОГРАДИ ОТ ЛАМЕЛЕН ТИП

Металните пана “Ламелен Тип” се изработват от Огънати Хоризонтални поцинковани Ламели с дебелина 1,0мм.Те са с прахово-полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог в зависимост от нуждите на клиента.
Този вид оградна система е подходящ за ограждане на къщи, вили, жилищни сгради.
Може да се монтират посредством сглобка или чрез заварка на паната към оградни стълбовете или към бетонна колона.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

МОБИЛНИ ОГРАДИ

Фирма”ПАНАФЕНС”предлага Мобилни оградни системи .Този вид временни оградни системи позволяват лесен и бърз монтаж и демонтаж. ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ


Предлагаме изработка, продажба и монтаж на широка гама огради за двор. Нашите съоръжения се отличават с ненадминато качество, устойчивост на всякакви климатични и механични въздействия, както и отлични визуални характеристики. Ние ви предлагаме не просто продукт, а сигурност, спокойствие и начин да подобрите визуалното представяне на своя частен или бизнес имот.

Функция и свойства на оградата

При покупката на участък земя, първото действие на всеки собственик е да огради неговите граници, така че да е ясна принадлежността на съответната територия. Поради тази причина в извънградските райони много често можем да видим ограден парцел без постройка, и почти никога къща без ограда за двор.

Още по време на строежа се поставя някакъв вид временно ограждение, за да се обособят контурите на имота, като се избира вариант, който няма да пречи на строителната техника и провеждане на отделните работи. След завършване на строежа временното ограждение се премахва, за да се постави постоянно такова. Оградата трябва да притежава нужната надеждност и естетически свойства.

Основно свойство на различните видове огради за дворове е да идентифицират границите на съответния имот, като същевременно го направят непристъпен за външни лица и неканени гости. Не по-малко важно е оградата да успее да предаде важна информация за статута на своя собственик – за неговия вкус и характер.

Като дизайн, структура и свойства оградите са в голяма степен индикатор за характера на своите собственици. Така например, красиво ограждение от ковано желязо обикновено ще принадлежи на открит, но самоуверен владелец. В същото време собствениците, които държат на уединението, избират високи съоръжения от затворен ламелен тип.

За ограждане на семейната къща или вилата, редовите купувачи, биха заложили на евтини огради, чиито цени, се вместват в по-скромния им бюджет. Всяка една от различните групи купувачи ще очаква да получи оградна система с максимално високо качество, дълъг експлоатационен живот и минимални изисквания по отношение на ремонт и поддръжка.

Малко известен факт е, че изборът на оградата трябва да отговаря на местните административни регулации. Плътен тухлен или каменен зид не може да се изгражда навсякъде. Например, глухо ограждение може да се монтира по протежение на улицата, но не и по границата със съседите или само с тяхното писмено съгласие.

Видове оградни системи и техните свойства

Днес под наименованието „огради” съществува широка гама съоръжения. Някои от тях се изграждат (построяват) на място от тухла, камък, бетон или дърво, докато други се изработват в специализирани фабрики и се предлагат във вид на сглобяеми секции. Нашата дейност е фокусирана върху създаването на втория тип оградни системи, затова ще се спрем основно на тях.

Оградни пана

Най-простият вариант за обособяване границите на дворни пространства са оградните пана. Най-често могат да бъдат забелязани около индустриални и търговски обекти, както и в отворените пространства на паркове, спортни площадки, жилищни комплекси от затворен тип и т.н. По визуални качества се доближават до оградите от метална мрежа.

Паната представляват метални огради с твърда структура. Конструкцията им е изградени от заварени телени пръчки, разположени перпендикулярно една на друга, с квадратна или правоъгълна форма на клетката. Оградните пана се произвеждат в няколко варианта: непоцинковани, поцинковани или поцинковани с полимерно (PVC) покритие.

Произвеждат се във вид на отделни секции, чиято височина може да варира от 50см до 3м. Монтират се върху предварително инсталирани метални стълбове посредством специални крепежи. 3D паната се отличават по наличието на чупки, които повишават устойчивостта на натоварване на самата метална ограда. Броят и разположението им варират според дизайна на системата.

Оградните пана се произвеждат във вид на секции, изградени от поцинкована тел с диаметър 4,5 или 5мм. Големината на клетката се изработва в два варианта: 50x100 и 50x215 мм. За да се защитят от корозия панелните ограждения са прахово боядисани или покрити с полимерно (PVC) покритие. По време на монтажа стълбовете, към които се фиксират паната, се бетонират в земята или се монтират върху бетонов фундамент.

Плътни ограждения от ламелен тип

Плътните огради за градина и двор са най-предпочитаният вариант за ограждане на частни имоти. Най-често се използват в градовете, където нуждата от уединение е най-голяма. Ламелното ограждение не само отделя личното пространство от погледите на външни лица, но и ограничава количествата шум и прах, идващи от оживените улици.

За запълването на такава система се използват профилирани метални листове, които се монтират върху хоризонтални водачи и профилирани метални тръби. Ламелните профили се инсталират чрез припокриване и се фиксират към рамката посредством винтове или чрез заварки. Този вид ограждения представляват ефективна преграда за треви и храсти, идващи от съседни имоти.

Оградите от заварени ламелни плоскости са доста утилитарни – външно съвсем прости, но същевременно доста красиви. В зависимост от дизайна, размерите и конфигурацията, този тип външни огради на къщи могат да достигнат високи цени. Когато са качествено изработени и монтирани, те са достатъчно дълговечни, така че цената им е повече от оправдана.

Декоративната стойност на ламелното оградно съоръжение може да варира в зависимост от избора и нуждите на купувача. Прахово-полимерното покритие се избира по RAL каталог, така че естетическата стойност на ламелната система не бива да се подценява. Цветът на оградата се избира така, че да бъде в синхрон с фасадата на сградата и целия екстериорен дизайн.

Тип метална решетка

Класическата ограда за градина, използвана у нас, е във вид на метална решетка. Металната решетка може да бъде направена не само от поцинковани профили, но и от ковано желязо. „Кованите” оградни системи се смятат за най-луксозни и с най-висока естетика. Те са и най-скъпи, спрямо останалите видове, изброени до момента.

Здравината на оградата от ковано желязо е безапелационна, когато е изработена по най-високите стандарти и монтирана правилно. Трябва да е ясно, че кованото ограждение е своеобразно произведение на изкуството. То не просто допълва привлекателния облик на даден имот, а често го създава със самото си присъствие.

Изберете здравина и надеждност в бюджетен вариант

Спокойно можем да кажем, че към настоящия момент най-предпочитани са 3D оградите, като причината за това не е само по-ниската цена. Те са леки, но същевременно изключително здрави. Поради специфичните им структурни особености се монтират изключително лесно и бързо. Цената на монтажа не е непосилна за болшинството собственици на къщи и бизнес имоти.

Паното е предпочитана градинска ограда и по друга причина – то не представлява визуална бариера. Някои собственици на вили предпочитат да съзерцават красивата природа около имота си, вместо глух тухлен или каменен зид. Оградите от тънка тел позволяват на дворното пространство да се вентилира безпроблемно и не правят сянка върху засадените в близост цветя и земеделски култури.

За онези, които все пак държат на личното си пространство, проблемът с визуалния достъп до имота им е лесно решим: до оградата се засаждат увивни растения, например клематиси, и след няколко години системата от заварена мрежа се превръща в добре вентилиран, но плътен зелен плет върху солидна метална или циментова основа. Също така голям плюс е, че 3D оградата не изисква специални грижи през целия експлоатационен период.

При избора на огради за градини и дворни пространства основен критерий трябва да бъде качеството на материалите и изработката. Пазете се от фалшификати, защото някои търговци предлагат евтини китайски продукти за висококачествена българска продукция. Обърнете внимание на наличието на мостри от компанията продавач, изяснете и сравнете техническите параметри, и не забравяйте да изискате потвърждение на предоставената информация.

Такова потвърждение могат да бъдат както протоколи от тестове на материалите, използвани за изработка на оградата, така и документи, потвърждаващи качеството (сертификати), а също и личните впечатления на хора, които вече са придобили някакъв вид метална ограда за къща. На фирмения уебсайт на всяка реномирана компания е поместен снимков материал на вече реализирани проекти. Той дава ясна представа за качеството и естетиката на оградното съоръжение.

Предлагаме производство на временни мобилни ограждения

Нашата компания предлага също изработка на временни мобилни оградни системи. Те се използват активно на строителни площадки, при пътни ремонти и при провеждане на масови прояви на открито. Представляват самостоятелни секции, инсталирани върху метални опори или блокове.

Предимството им се състои в това, че са издръжливи и лесни за боравене - тяхното инсталиране и демонтаж отнема минимално време и усилия. Не се изискват специални умения или използване на специално оборудване. Цената на мобилните системи се определя от от условията и обема на поръчката. На посочените в сайта ни телефони можете да се свържете с нашите специалисти, които ще изчислят цената според вашите нужди и ще ви предложат най-изгодни условия.

Предимства на мобилните метални огради

Важни предимства на мобилните огради, освен ниските им цени, са издръжливостта и минималните разходи за монтаж и демонтаж. Освен това оградите от временен тип се монтират доста лесно, имат дълъг работен живот, не корозират и не изискват поддръжка. Тази група продукти се предлага основно на строителни фирми и държавни инвеститори. Те не са подходящо ограждение за дворни пространства в частни имоти.

Сред ползите от използването на на метални профили като временни градивни елементи трябва да се отбележи „ефектът на прозрачност“. Тези системи не създават визуална бариера, което позволява да се поддържа максимално ниво на сигурност при мероприятия, изискващи физическа охрана.

Мобилните огради се използват не само в производствени обекти, но и по време на културни събития и концерти. Например преносимите метални секции се наричат ​​фен-бариери, тоест „препятствие за феновете“. Изключително необходими са и при провеждане на спортни състезания.

 Пътните метални огради са с достъпни цени и спомагат за организирането на безопасното движение на автомобили по пътищата. Те са незаменими при извършване на ремонтни и строителни дейности по магистралите. В същото време изпълняват разделителна функция: насочват потока от движещи се превозни средства в правилната посока и помагат да се предотврати навлизането на трафика в зоната на строителни и ремонтни работи.

Този тип временни ограждения се изработват от поцинковани метални профили, което ги прави подходящи за използване на открито  при всякакви метеорологични условия. Не се нуждаят от допълнителна поддръжка (боядисване) и могат да се съхраняват на открито дори при много студено време.

Технология на производство на металните ограждения

Производството на метални градински огради е сложен технологичен процес, който изисква прецизно спазване на установените параметри. При производството на оградните системи се използват универсални компютъризирани машини за заваряване, оборудване за валцуване на тръби и листове, машини за огъване на тел, лазерно и друго оборудване.

Използването на високотехнологично оборудване ни позволява да произвеждаме множество видове заварени конструкции за метални ограждения с най-високо качество и скорост. Всички операции са автоматизирани, което ни дава възможност да произвеждаме големи обеми продукти с постоянно високо качество.

Производствените дейности отговарят на установените европейски стандарти. Цялата производствена дейност се провежда в модерно оборудвано предприятие в съответствие с всички норми и изисквания. Оградите ни отговарят на стандартите за качество GOST и европейските стандарти. Поради това се дава 10-годишен гаранционен срок за всички продукти, а действителният им експлоатационен живот е 50 години.

Винаги вземаме предвид фактори като гъвкавост и оптимални дизайнерски решения. Всеки наш потенциален клиент може да поръча и монтира допълнителни аксесоари за повишаване на безопасността на оградите. Секционните системи са проектирани така, че монтажът на метални огради за къщи да се извършва без допълнителни разходи за труд и без специални умения и инструменти.

Етапите на производство са следните:

  • Производство на стълбове, крепежни елементи и декоративни профили за огражденията;
  • Боядисване на готовите изделия;
  • Опаковка.

Заслужава си да разгледаме всеки етап поотделно. Така например, един от основните етапи е производството на металните колове, тъй като те поддържат цялата конструкция на оградната система. За тях се използва поцинкована стоманена ламарина с дебелина 1,6 мм. От нея е усукана профилна тръба с квадратно или правоъгълно сечение 40x60 mm.

В зависимост от предназначението на поръчаните огради за двор и договорените цени, дебелината на стените на тръбите може да бъде различна. За защита от корозия стълбовете биват горещо поцинковани (галванизирани) и покрити с полимерно покритие. Вътре в тръбите са обособени отвори за фиксиране на крепежните детайли.

Друг важен момент е производството на крепежните елементи. Тяхната роля в конструкцията е не по-малко важна, защото гарантират качествено и надеждно свързване на отделните елементи на металната оградна система. За изработката на крепежни елементи се използва поцинкована стомана с дебелина 3 мм. Метален лист се нарязва на заготовки с помощта на лазер, след което се щампова.

Боядисването на готовите дворни огради е етапът, който им придава добър естетически вид. За целта фирмата ни използва съвременни висококачествени бои, както и модерни технологии за тяхното нанасяне. Това ни позволява да създадем съоръжения с привлекателна визия и дълъг експлоатационен живот.

Процесът на боядисване на оградните конструкции се извършва на няколко етапа, включващи следните операции: отстраняване на котлен камък и мазнини; измиване със специални разтвори; боядисване и формиране на покритието в пещи; охлаждане на продукта.

Клиентът избира цвета на покритието от RAL каталог. RAL от немски „Reichsausschuß für Lieferbedingungen und Gütesicherung” е система за описание и избор на цветове изобретена в Германия през 1927 година.

Опаковката на готовата конструкция е финалният етап от процеса по изграждане на ограда. Към тази операция подхождаме с максимална прецизност и отговорност, за да се избегнат всички възможности за повреждане на готовия продукт. Това ни пести средства и време за възстановяване на повредите, а на клиента – разочарование от визията на закупеното изделие.

Металните секции се поставят върху палетата на пакетиращата машина. Автоматизираното оборудване обвива елементите на продукта с няколко слоя фолио. За допълнително укрепване, ъглите на палета са подсилени с дървени блокове и плочи. Това предотвратява повреда на частите на оградата по време на транспортиране и разтоварване.

Дървеният палет, предназначен за опаковане на стълбовете се доставя допълнително със странични държачи. За да се предотврати деформация, стълбовете са здраво фиксирани с укрепваща лента – колан за укрепване на товари. Когато фирмата ни е ангажирана с монтажа на готовата ограда за двор на преференциална цена, инсталирането и сглобяването на детайлите се извършва със същата отговорност.

Какво трябва да знаете, когато избирате оградата?

Всеки от нас, който притежава извънградски имот, вила или семейна къща, поне веднъж в живота си се е питал как да огради своята недвижима собственост. Тази задача, макар на пръв поглед да изглежда съвсем проста, често се усложнява от наличието на твърде много алтернативи на съвременния пазар.

Сложността на избора понякога се дължи и на опасенията да не останем по-назад от съседите, като оградим имота си с по-неугледно и семпло от тяхното съоръжение. Купувачите се объркват и от широкия диапазон на предлаганите за метални огради за двор цени, като говорим за привидно еднакви продукти.

Ето защо намираме за важно да ви дадем някои полезни насоки при избора на модел и дизайн на оградата. Няколкото важни неща, които трябва да знаете, включват:

Плътната ограда не винаги е най-доброто решение! Може би искате да си осигурите уединение, и в това няма нищо лошо, ако къщата ви се намира на оживена улица или на натоварен градски булевард. Ако обаче сте оставили града зад гърба си (макар и за кратко), по-добре да не се криете зад плътна дворна ограда, която ще крие не само вас от света, но и красотата на природата от очите ви.

Когато оценявате алтернативите, първо сравнете и прецизирайте всички технически параметри. След това преминете към сравняване на исканите за изграждане на огради цени. Цените задължително следва да се разглеждат въз основа на параметрите за качество на продуктите, които включват надеждност, издръжливост и гаранции.

За по-лесно взимане на решението можете да направите табло и да поставите върху него всички важни за вас параметри като отделни точки. След като обобщите предпочитанията си, ще получите резултат, според който можете да отдадете разумно предпочитание на дадена опция. Задавайте си въпроси: кое е важно, кое е още по-важно?

Не забравяйте, че крайната цена на оградата се формира като сбор от следните фактори: стойността на самата конструкция, цената на доставката и монтажа, и площта на имота, който се огражда.

Въз основа на нашия опит можем да споделим, че често клиентът купува евтина ограда, която обаче изисква редовни разходи, за да се поддържа в добро състояние. Това включва боядисване, нивелиране, подмяна на елементи. Готовите конфигурации не винаги отговарят на геометрията и топографията на дадения терен. Това допълнително усложнява и оскъпява монтажните работи.

Горчивият опит с покупката на евтини огради е научил голяма част от собствениците на дворни пространства, че подобни съоръжения не трябва да се разглеждат като еднократен разход. Помислете колко ще ви струва оградата не днес, а през целия период на нейното използване. Може да се окаже, че с по-скъпото съоръжение пестите не само парите си, но и личното си време.

Не правете рискови поръчки!

Най-добрият съвет, който ще получите от нас е: Никога не пропускайте да поискате писмено потвърждение на информацията за конкретен продукт. Не е достатъчно да чуете, че експлоатационният живот на една евтина ограда за къща е 10 години, поискайте експертен документ – гаранция, сертификат за качество на материалите.

Поинтересувайте се за вече реализирани проекти и ако е възможно, отидете на място, за да разгледате оградата отблизо. Не се лишавайте и от възможността да съберете отзиви на други поръчители. Ако ваши познати не могат да ви дадат препоръки за даден изпълнител, потърсете мнения в интернет – форуми, социални мрежи и т.н.

Внимателно проучете договора, условията и гаранциите за монтажа!

В никакъв случай не препоръчваме да поръчвате изграждане на ограда дори на супер ниска цена, без да се застраховате с писмен договор. Изключение са само случаите, в които клиент и изпълнител се познават отдавна, но все пак не бива да изключвате вероятността за некоректни практики и несериозно отношение от страна на производителя.

В договора следва да е описана датата, на която ще бъде доставена и евентуално монтирана оградата. Всяко закъснение ви дава правно основание да поискате компенсации за забавянето. Никога не плащайте за изграждане на огради, без да сте подписали договор – не и цялата сума наведнъж. Броят на хората, измамени от некоректни фирми, се увеличава постоянно.

Други важни точки:

  • Не избирайте един от множество видове метални огради без да имате подробна информация за всеки от тях.
  • Не обмисляйте само една оферта.
  • Не вярвайте, докато не получите писмено потвърждение на получената информация.
  • Не разчитайте само на собственото си мнение, консултирайте се с други хора.

Защо да поръчате оградата на нашата компания?

При наличието на оптимално разнообразие от видове огради за къщи, е логично да се объркате в избора не само на модела, но и на производителя. Нашата фирма се отличава с коректност, от което произхожда високото качество на предлаганите от нас оградни системи.

Цените ни са изключително разумни на база отличното качество на материалите и прецизната изработка. Готови сме да се съобразим с всяко желание на клиента при създаване на дизайна на оградното съоръжение. Дейността ни не се ограничава само с производство и продажба. Предлагаме също професионален монтаж на всички метални огради за двор с гаранция за качество на работа и материали.

Свържете се с нас за изработка на вашата оградна система още сега!

Прочетете повече