ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ


Индустриални портални врати и портали - Pana Fence

ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО И ЗДРАВИНА

Изработка на индустриални врати и портали от метални профили и оградни пана.ПЕШЕХОДНИ ПОРТАЛИ

Пешеходните Портали са изработени от специални поцинковани метални профили, защитени от прах и корозия чрез прахово боядисано покритие в избран от вас цвят по РАЛ-Каталог . ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

ДВУКРИЛНИ ПОРТАЛИ

Двукрилните портални врати имат стабилна конструкция и модерен дизайн. Могат да бъдат механични или автоматизирани.
Всички материали и елементи на вратата са изработени от поцинкована стомана и покрити с прахово-полимерен материал .
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

ПЛЪЗГАЩИ СЕ ПОРТАЛИ ДОЛНА РЕЛСА

Плъзгащи се портални врати са по долен релсов път.
Всички материали и елементи на вратата са изработени от поцинкована стомана и покрити с Прахово-полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог по избор на клиента.
Плъзгащите се портални врати са много практични и надеждни.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

ДИЗАЙНЕРСКИ ПОРТАЛИ

ДИЗАЙНЕРСКИ ПОРТАЛИ - PANA FENCE ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

КОНЗОЛНИ ПОРТАЛИ

Висящите врати са най-предпочитани поради липсана на допир със земята.
По този начин не е задължително чистенето на основата от сняг и мръсотия. Също така не е нужен бетонен фундамент по цялата дължина, а само стъпка.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Изработката на висококачествени портални врати ни дава възможност да предложим на своите клиенти един напълно завършен и синхронизиран продукт. Вратата е ключов елемент на всяка дворна ограда, защото това е отворът, през който се осъществява влизането и излизането във всеки частен и бизнес имот. Вратите, произвеждани от фирмата ни, ще отговорят на най-високите ви изисквания за качество и функционалност.

По желание можем да инсталираме автоматично задвижване на всеки вид метален портал.

Видове метални порти

Дворните врати и портали съществуват в множество разновидности в зависимост от дизайна на конструкцията и движение на крилото. Нашата компания изработва стандартния списък с най-търсените модели портални врати: еднокрилни, двукрилни, плъзгащи се и конзолни. Всяка разновидност се изработва от предварително поцинковани метални профили, които са допълнително прахово боядисани с полиестерно покритие в цвят по RAL каталог по избор на клиента.

Какво бихте могли да изберете от наличните опции? Ще опитаме да ви насочим в следващите редове. Инсталирането на пешеходна порта или широк портал е необходимост за всяко оградено открито пространство. Независимо дали става въпрос за производствено предприятие, складова база или частен имот, собствениците са длъжни да намерят най-адекватното решение.

Обикновено бъдещите ползватели на портала избират автоматизирана опция и в това няма нищо странно. Автоматизираните дворни врати са удобни, универсални и практични. Те са особено подходящи за собствениците на автомобили, които имат желание да управляват портата в своя имот, без да се налага да слизат от превозното средство.

Решението за автоматизиране на входните портали е еднакво подходящо както за жилищни комплекси, така и за промишлени зони. Автоматизираните съоръжения имат дълъг работен живот и нямат особени изисквания относно поддръжката. Когато автоматичното задвижване е правилно избрано според параметрите на вратата, отварянето и затварянето на крилата се извършва без никакво усилие.

Като дизайн и тип на конструкцията, вратите към оградните съоръжения биват:

Люлеещи се еднокрилни и двукрилни

Еднокрилните и двукрилните портални врати се предлагат на достъпни цени, поради факта, че тяхната конструкция, както и принцип на работа, са максимално прости и познати на всички. Предвид липсата на сложни механизми и елементи, осигуряващи тяхното движение (напр. релсов път), те могат да се придобият с по-малък бюджет, дори ако говорим за големи и тежки съоръжения с модерен дизайн.

Устройството за автоматично отваряне на портата е максимално просто, но въпреки това, към неговия избор трябва да се подходи максимално отговорно. Съществуват два вида задвижвания за люлеещите се порти - линейно и лостово. Линейното задвижване е подходящо за малки огради. Монтира се от вътрешната страна и е дълготрайно и удобно за използване.

Ако конструкцията на вратата е голяма и масивна, е по-удачно да се използва лостово задвижване. То също се монтира от вътрешната страна, но издържа на големи натоварвания. По правило автоматиката за люлеещите се модели на портални врати не бива да се избира самостоятелно. Само специалист може да определи мощността на електродвигателя на база теглото на портите и тяхната траектория.

Плъзгащи се

Плъзгащите се портали са класическо решение за производствени предприятия и обекти със специален статут. Благодарение на разработването на по-малки и леки конструкции обаче, все по-често се използват и за затваряне на проходи в частни имоти – семейни къщи, жилищни кооперации и дори вили.

Характерно за плъзгащите се индустриални врати, чиито цени са по-високи, е страничното движение на крилото, което налага изграждане на релсов път. Вратата се движи по протежение на оградата, когато се отваря, затова е задължително ограждението да бъде монтирано правилно. Говорейки за цената, трябва да отбележим, че по отношение на механизма, те са по-сложни от люлеещите се модели.

Предимствата на плъзгащата се порта са важна причина да я изберете за вашия имот. Те включват:

  • Удобен метод на отваряне. Крилото не заема излишно място;
  • Проходът не се нуждае от снегопочистване през зимата, за да се осигури отварянето на вратата;
  • Плавна, почти безшумна работа.

Дългият експлоатационен живот на механизма за автоматично задвижване зависи не само от материалите и качеството на компонентите, но и от правилния монтаж. Преди монтажа стълбовете трябва да бъдат бетонирани. Също така по време на работа винаги наблюдавайте ролковата система: сняг и мръсотия не трябва да се натрупват в нея.

Конзолни

Конзолните метални портални врати принадлежат към плъзгащия се тип портали, които не се нуждаят от допълнително пространство за отваряне на крилото. Те обаче имат своите специфични изисквания относно монтажа. Използват се все по-широко както в големите производствени предприятия, така и в частното строителство.

Днес конзолните порти са изключително популярни сред купувачите с различни доходи и това абсолютно не е изненадващо. Благодарение на модерните производствени технологии в момента те са значително подобрени. Представляват структура, която не само защитава дадено пространство, но и значително украсява фасадата на сградата и оградата като цяло.

Портите, оборудвани с автоматика, са удобни за използване и в същото време защитават ползвателя в лошо време и от недоброжелатели. За да изберете най-доброто решение, вземете предвид инсталацията на системата, цената и вашите лични предпочитания. Но основният критерий трябва да бъде надеждността на конструкцията.

Какво представлява автоматиката за вратите?

Съвременните технологии ви позволяват да отваряте и затваряте външната портална врата, закупена на изгодна цена, без да излизате от колата. Това ще бъде възможно, ако в допълнение към металната конструкция, поръчате и комплект за автоматизация. Този комплект ще отговаря за контрола на движение на крилото. Систематичното развитие на индустрията направи тези устройства достъпни за всички категории потребители, така че практически няма пречки за автоматизацията.

И все пак, цената на комплекта за автоматизация е приблизително половината от общата цена на конструкцията, включително монтажа. Трябва да сте наясно с основните компоненти, които са част от автоматизацията и основните етапи на тяхното инсталиране. Ето защо ще разгледаме съдържанието на един примерен комплект.

Пълното оборудване за автоматизиране на плъзгащи или люлеещи се метални портали варира в зависимост от функциите, изискани от клиента. Базовият комплект, предоставен от производителя, включва следните елементи:

Електрическо задвижване. То е основният компонент на системата, който действа като движеща сила за отваряне и затваряне на крилото. В съответствие с входящите команди вграденият контролен блок стартира задвижването и премества вратата в желаната посока.

Радиоприемник - вградено или дистанционно устройство, предназначено да приема сигнали от контролния панел и да ги предава към задвижващия блок.

Дистанционно управление - предавател под формата на ключодържател, предназначен за стартиране на системата. Натискането на съответните бутони активира или отменя движението на крилото на вратата в желаната посока.

Фотоклетки - вградени или повърхностно монтирани устройства, които служат за гарантиране на безопасната работа на портата. Например, наличието на фотоклетки не позволява вратата да се затвори, ако в отвора или в непосредствена близост до него е спрял автомобил. Дори ако сте натиснали по погрешка съответния бутон на дистанционното управление, вратата няма да се задвижи.

Наличието на фотоклетки в комплекта не е задължително - то зависи от модела и производителя. Ако не са включени, могат да бъдат закупени допълнително. Освен тях, сигналните лампи са другата най-често използвана допълнителна опция за автоматични портални врати. Тяхната функция се състои в светлинно и звуково известяване, че процесът на преместване на вратата е започнал.

Антикорозионно покритие – какво представлява и защо е важно?

Качествените автоматични портални врати държат високи цени, така че, когато инвестират в тяхната покупка, хората искат да ги използват колкото е възможно по-дълго. Тези съоръжения са изработени от метал, а металните изделия, както добре знаем, са застрашени от корозия.

Корозията (от латински Corrodere - разяждам) е спонтанно разрушаване на метали и сплави под въздействието на околната среда. Това въздействие може да бъде химично, електрическо или физикохимично. За да се избегне появата на ръжда, металните изделия и оградни конструкции се защитават с антикорозионно покритие.

Имайте предвид, че нито една технология не дава 100% гаранция срещу появата на ръжда, но почти всички методи за антикорозионна обработка могат да забавят процеса на корозия за значително време. Нашата компания прилага комбинирани методи за антикорозионна защита при изработка на портални врати – цинково и полимерно (полиестерно) покритие.

Антикорозионното покритие за автоматизирани портални врати представлява нанасяне на защитни бои и лакове на базата на органични и неорганични материали върху метална повърхност. Тези покрития се предлагат както в течна, така и в прахообразна форма. Повърхностите трябва да бъдат почистени и обезмаслени преди нанасяне. След изсъхване се образува защитен антикорозионен слой.

Такива покрития се правят под формата на лак, боя, емайл, грунд или шпакловка. Това е най-често срещаният метод за антикорозионно покритие на метален портал, който има своите плюсове и минуси. Предимствата включват лекота на нанасяне, относително ниска цена, широка цветова гама и издръжливост. Такива покрития могат да се нанасят директно върху ръжда и да се използват върху големи и сложни конструкции.

Поцинковането на метала е задължителна операция преди изработката на метални врати - портални и пешеходни. Това е специфичен технологичен процес, който цели създаване на защитен слой от цинк върху повърхността на метални изделия и конструкции. Задачата на цинковия слой е да предпазва метала от агресивното въздействие на влагата.

Предимствата на този метод са по-голяма устойчивост на външни влияния, ниска цена и огромен експлоатационен живот. Антикорозионното покритие на метални конструкции чрез поцинковане може да бъде студено, горещо, термодифузионно или галванично.

PanaFence ви предлага висококачествени метални портални врати на конкурентни цени. Всички наши изделия са защитени от корозия и проектирани да ви служат десетки години. Наличието на антикорозионна защита ви спестява нуждата да боядисвате вратата на имота си на всеки 2-3 години.

Свържете се с нас още сега, за да ви предложим изгодна ценова оферта за изработка на нужното ви съоръжение!

Прочетете повече