ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ


Огради от Ковано Желязо - Pana Fence


Металните пана от ковано желязо се изработват от щампован кух профил 15x15мм или 20x20мм.
Това е един чудесен начин за заграждение на жилищни сгради.
Монтажа може да се извърши посредством сглобка или заварка.

За производството на огради, ние използваме само най-модерните технологии и висококачествени материали, което ни позволява да постигнем възможно най-високи параметри за здравина.

Всяка поръчка се изработва по индивидуален дизайн по наш или Ваш проект. Този вид огради е уникален архитектурен елемент и се съчетава перфектно с различни стилове фасади, като ги допълва и прави целия парцел още по-привлекателен.

Цените на огради от ковано желязо могат да се различават значително от проекта – те зависят от много фактори.


  ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
 • Височина: 1000мм до 2000мм
 • Широчина: от 1000мм до 3000мм
 • Профил: Щампован 15x15мм или 20x20мм
 • Цвят: по избор на клиента по РАЛ-Каталог
 • Връхчета: метални . Различни видове по избор на клиента
 • Стълбове: 50x50мм с , тапа и планка за закрепване върху бетонна основа


Нашите красиви огради от ковано желязоса не само висококачествена и надеждна оградна конструкция, но и достойна декорация на вашия частен или бизнес имот. Според висококвалифицирани ландшафтни дизайнери кованата ограда е универсално решение за дефиниране границите на всеки имот.

Използвайки уникалния ажурен рисунък на оградата, вие можете да създадете оригинална композиция, която лесно и успешно се вписва в стила на сградата и на самото дворно пространство. Въпреки факта, че тези конструкции са по-скъпи, те са много търсени от хората, които държат на високото качество и безупречна естетика.

Особености на оградите от кован метал

Преди да решите дали да ни поръчате изработка на ограда от ковано желязо, освен върху предлаганата цена, е необходимо да се фокусирате и върху други нейни аспекти. Изключително важно е да се информирате за основните характеристики на конструкциите, и преди всичко е необходимо да вземете предвид следните фактори:

 • Размери и тегло на компонентите на оградната система - паната;
 • Метод на коване (горещ или студен);
 • Надеждност и издръжливост на конструкцията;
 • Особености на поддръжката на отделните елементи на оградата;
 • Тънкости на монтажа на опорната система (стълбове).

За да създадат уникален или шаблонен модел на оградата, нашите специалисти използват прецизно изработени детайли от машинно щампован кух профил. Модерните производствени технологии, внедрени в нашата дейност, ни позволяват да постигнем завидна бързина при изграждането на големи по площ оградни пана от ковано желязо. В същото време отделните елементи са напълно еднакви.

Едно от основните достойнства на кованата ограда е високата ѝ декоративна стойност. Когато моделът е правилно избран, а системата е изработена отлично, клиентът получава уникално ограждение, което подчертава достойнствата на сградата и прилежащите към нея открити площи. Често оградите от този тип са основен акцент във визията на даден имот.

Плюсове и минуси на кованата ограда

Използваното за изработка на огради ковано желязо превъзхожда повечето метални компоненти по сила и издръжливост на голямо натоварване. Металният профил, въпреки кухата си структура, притежава здравина, каквато металната тел не може да предложи. Благодарение на специалното антикорозионно покритие, оградата не се нуждае от допълнително боядисване в периода на експлоатация.

Въпреки многобройните предимства, оградите от въпросния вид имат и някои недостатъци. Един от тях е прозрачността на ограждението. Ако държите на своето уединение, по-добре изберете съоръжение от ламелен тип или друг плътен вариант. Не можем да не посочим и друг минус на този вид оградни системи – високата цена.

Въпреки, че фирмата ни залага изцяло на машинното производство на готови пана от ковано желязо, техните цени си остават по-високи от цените на други конструкции. Причина за това е внимателния подбор на суровините. За да гарантираме качеството и здравината на оградата, ние не правим компромис с използваните материали.

Структурни особености на кованите конструкции

За създаването на оригинална и надеждна оградна система, се използват различни методи на коване. Те позволяват да се постигне уникалност и визуална привлекателност на оградата, като е възможно също да се използват допълнителни аксесоари, които да направят конструкцията плътна и недостъпна за чужди очи. За целта могат да се използват материали като стъкло, дърво, метални листи и т.н.

Един от способите за създаване на декоративните орнаменти е студеното коване. Процесът изисква използването на специално оборудване, с чиято помощ могат да се направят голям брой необходими елементи, които обаче не могат да се нарекат уникални. За положителна характеристика в този случай може да се приеме по-ниската цена на направените от ковано желязо огради.

Горещото коване от друга страна изисква предварително загряване на металните компоненти. Въпреки факта, че завършените елементи на бъдещата конструкция са много по-скъпи, те са изключително търсени. Този метод на обработка на метала позволява на майстора да покаже своите умения и да направи уникални детайли, които напълно съответстват на предварително изготвената скица.

Студеният метод на обработка на метала позволява в много кратък срок да се изработи необходимият брой пана, от които впоследствие ще бъде сглобена оградата. Поради тази причина в големите предприятия с голям брой поръчки се използват именно студените методи на металообработка. Нашата компания също залага на този производствен похват.

Стълбове на ограждението – защо са важни?

Кованите оградни пана се фиксират към достатъчно здрава и устойчива носеща система. В ролята на опора на оградата действат специални стълбове с размер 50x50мм. Стълбовете се доставят заедно с тапа и планка, необходима за фиксирането им върху бетонна основа. Именно монтирането на стълбовете представлява основна част от работата по монтажа на огради от желязо.

Срокът на експлоатация на всяка метална ограда зависи не само от качеството на използвания материал, но и от правилно избраната и монтирана опорна конструкция. Монтирането на стълбове е важен етап от подготвителната работа и изисква определени знания и умения от страна на монтажния екип.

Опората трябва да бъде качествена, надеждна, устойчива на температурни промени, влага и UV лъчи. В същото време носещата система трябва да е естетична и стилистично свързана с дизайна на ограждението. Макар и с различна форма и размер, стълбът трябва да е в синхрон с дизайнерската концепция на декоративните компоненти.

В качеството на метални опорни елементи се използват профилни тръби с голямо напречно сечение, чиято форма може да бъде кръгла или квадратна. Те се отличават с висока степен на здравина и надеждност, но в някои случаи ще изискват обработка със специални антикорозионни съединения на всеки 3-4 години.

Фиксирането на стълбовете в бетонов фундамент е най-разпространената практика. Заливането на бетона се прави няколко дни преди монтажа на готовата ограда от желязо, като се спазват всички изисквания за техническото изпълнение на операцията и климатичните условия, в които се работи. Няма как оградата да е здрава, ако стълбовете са циментирани в нискокачествена бетонова основа.

Избор на оградата – основни насоки

На първо място, когато избирате сред множеството модели на огради от ковано желязо, трябва да се съсредоточите върху целите, които искате да постигнете с оградата. В този смисъл, оградите се делят на няколко групи: декоративни, защитни и комбинирани. Освен това те също се делят на заварени, ковани и ковано-заварени (според метода на производство).

На нашия уебсайт са представени различни модели, публикувани са снимки, както и цени за линеен метър. Цената на кованите оградни системи зависи от множество фактори. На първо място това е техният размер. Тук се взима под внимание разхода на материал за изработка на оградата, както и количеството и качеството на боята и лаковите покрития. Монтажът се заплаща допълнително.

За всяко ограждение са необходими опорни елементи. С декоративните пана ковано желязо много добре се съчетават железни или стоманени профили, както и тухлената зидария. Въпреки това, класиката на всички времена са оградите с опори от естествен камък. Разположението на подпорните елементи трябва се определи, като се вземе предвид натоварването, което ще изпитват, и, ако е възможно, по такъв начин, че да не закриват красивите елементи на фасадата на къщата.

Готовите оградни пана от ковано желязо са с разумни цени. Те могат да бъдат с всякаква дължина и почти неограничена височина. Съставени са от секции, чиято дължина е средно 1,5 м. Секциите се закрепват с помощта на специални болтове. Ако оградата е външна, тоест основната й функция е защита на имота, изберете секции с височина най-малко 1,8 м.

За да отделите различни участъци в двора или да оградите цветните лехи, е по-удачно да изберете ниска оградна система с височина от 0,5-0,8 м. Върховете на пръчките могат да бъдат завършени с подходящ декоративен елемент. Върховете се добавят допълнително и могат да се изработят от пластмаса или метал по желание на купувача.

Важни свойства на оградата

Както вече споменахме, оградите от кован метал могат да имат различни функции – да изпълняват ролята на красива рамка за дворното пространство или да служат за защита на имота от проникване на нежелани лица. Особеност на нашите готови пана от ковано желязо е тяхната прозрачност. Въпреки факта, че конструкцията е много издръжлива и устойчива на взлом, това, което се случва в двора, няма да се скрие от очите на външни лица.

По правило такъв тип ограждения не се избира с идеята да се закрие от погледа цялото дворно пространство. Напротив, хората, които имат възможност да инвестират в огради с ковано желязо, обикновено притежават имот, с който имат всички основания да се гордеят. Струва си да подсилите ефекта от гледката на красивия си дом с едно изящно ограждение, създаващо усещане за лукс и финес.

Особено важен за цената и бързината на изработка е методът на производство на железните ковани огради. Коването на метала може да бъде извършено по няколко начина: ръчно, механично или чрез щамповане. Нашата компания прилага третия от изброените способи, при който по никакъв начин не се намалява здравината на оградната конструкция.

Не отричаме, че най-ценно е ръчното коване. Методът на производство не се е променил през вековете - деликатните фигури от метал все още се създават с чукове с различни размери и тежести. Производството на едно пано от оградата, в зависимост от сложността на модела, отнема от няколко дни до седмица. Ето защо такива пана за ограда ковано желязо остават много скъпи.

Защо да изберете ограда от ковано желязо за двора на своята къща?

Оградите, направени чрез машинно щамповане, са по-евтини, но не по-малко качествени от ръчно изкованите. За разлика от дървените оградни системи и мрежите, те са изключително устойчиви на повреди. Металните пръти на качествените оградни пана ковано желязо не могат да бъдат огънати без използването на специален инструмент, а рязането им е възможно само с ъглошлайф или газов нож.

Дори за опитен акробат би било трудно да се изкачи над ограда ковано желязо с достъпна цена, увенчана с, макар и декоративни, но все пак остри върхове. По начало защитните свойства на този тип ограждения често биват пренебрегвани за сметка на декоративните, което е грешка.

И една много важна подробност, която мнозина не отчитат: за дворове с цветни или зеленчукови градини, изящните оградни пана от ковано желязо са най-доброто решение. Благодарение на отворената им структура те не хвърлят сянка върху растенията и не възпрепятстват тяхното развитие. Освен това, можете да покажете красотата на цветните си лехи на случайните минувачи.

Не се колебайте да се свържете с нас за поръчка на оградата още сега!

Прочетете повече