ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ

Автоматика за гаражни врати - Probo


Автоматиката за задвижване на гаражни врати Probo е един от артикулите, създадени от LIFE, които показват техническа иновация. Механизмът Probo е направен от висококачествени материали, които имат дълъг срок на годност. За структурата на автоматиката е използван металът алуминий, който е лек, ковък, с блясък и не се поддава на корозия. Плътността му е изключително голяма, тъй като преди това е лят под високо налягане. Това е придало повече устойчивост на конструкцията.

Автоматиката има специален енкодер, който осъществява мониторинг и фиксира преминаващите през зоната на гаражната врата обекти и хора и при наличие на препятствие тя предава сигнала до електронния централен блок.

От своя страна електронният централен блок извършва необходимите действие, за да се установи безопасност на преминаващите зоната на действие на вратата.

Механизмът за задвижване на гаражните врати се монтира бързо и лесно. За целта има написана инструкция. Веднага след монтаж автоматиката е готова да бъде активна и въведена в действие. Същевременно има възможност да се програмират изискванията към автоматиката по отношение на самото действие на отваряне и затваряне спрямо индивидуалните нужди на клиента. Като допълнителна особеност е добре да се отбележи, че електронният централен блок на автоматиката е програмиран с две програми по подразбиране, които помагат за ускоряване на процеса на инсталиране: само едно докосване и системата е готова за употреба.

Автоматиката впечатлява и със стилния си дизайн, който придава красота и обаяние на екстериора. Тя не се поддава на ръжда и има дълъг срок на годност. Активна е и при неблагоприятни климатични условия. Работната й температура започва от -20 градуса и достига до +70 градуса или това са 90 градуса температурна амплитуда. Това е показателно за високото качество на автоматиката. От друга страна тя не се деформира и е устойчива, ако бъде подложена на силен натист от външни механични влияния.

Поръчайте автоматиката за гаражни врати Probo от нашия сайт Panafence.com и усетете техническата интеграция, която LIFE ви предлага. Бъдете част от една иновативна концепция, която е продукт на италианското качество.

С всеки изминал ден животът ни става по-лек и удобен, благодарение на автоматизирането на различните процеси. Автоматизацията навлиза дори в сфери, за които до скоро не можехме и да мечтаем, но това не важни за инсталирането на автоматика за гаражни врати. Тя съществува от десетилетия и днес редовите граждани могат да се наслаждават на автоматичното отваряне на вратата на гаража, докато седят удобно в своите автомобили.

Какво представлява автоматиката за гаражна врата?

Още в древността на вратите и портите са поставяни специални прислужници, които да ги отварят и затварят при преминаването на знатни особи. Тези времена са далеч в миналото, но нуждата от такава услуга остава. Благодарение на технологичния напредък, днес вратите на гаражите се отварят и затварят от специален механизъм под командата на ползвателя.

Под автоматизация днес разбираме наличието на специално задвижване, което осигурява автоматичното движение на крилото на вратата на гаража след получаване на сигнал от контролно устройство. Нека разгледаме как работи и от какво се състои автоматизацията на гаражните врати.

Всъщност, за да разберем какво е автоматика за гаражна врата, е необходимо да разделим гаражните врати на няколко групи, като две са основните: секционни и ролетни. По отношение на секционните врати автоматизацията има свои собствени характеристики. Задвижването, което се използва за автоматизиране на процеса на отваряне/затваряне, е монтирано на таванната плоча.

Мястото на монтаж на задвижването трябва да съответства на средата на секционния панел. Това се прави така, че по време на работа на задвижването да няма изкривявания на платното. С помощта на теглителното рамо задвижването е свързано към горния панел на крилото. Електрическият мотор доставя сила на каретката, която се движи в затворена механична верига, и на свой ред осъществява движението на вратата.

Гаражната врата се управлява с натискане на един бутон. В допълнение, тя може да бъде оборудвана със специални сензори, които ще спрат спускането на крилото, при наличието на предмет или живо същество под него.

Автоматизацията на гаражните врати от ролетен тип практически не се различава от задвижванията, монтирани на ролетните щори за прозорци, но все пак има една разлика - теглото на платното. Задвижванията за гаражни врати трябва да се справят със значително по-големи натоварвания, затова изборът на задвижване трябва да е адекватен.

Към днешна дата най-добрата автоматика за гаражни врати – и като цени, и като качество – това са задвижванията на италианската компания LIFE. Всички видове механизми се отличават с елегантен дизайн и прецизна настройка. Благодарение на висококачествените материали, механизмите работят без проблем при екстремно ниски температури и имат дълъг експлоатационен живот.

Прочетете повече