ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ


Автоматика за плъзгащи се врати - PANA FENCE


ДВИГАТЕЛИ ЗА ПЛЪЗГАЩИ СЕ ПОРТАЛИ ACER

Иновативната концепция на Acer за задвижване на плъзгащи се портали отразява последните тенденции в света на техниката и придава модерен вид на екстериора, където е монтирана.

Двигатели за врати с тегло до: 400, 600, 800, 1200 и 1500 кг.

Тя притежава забележителни качества, които й придават съвършенство. Монтира се лесно, може да се програмира спрямо индивидуалните желания на клиента, направена е от висококачествени материали, устойчива е при температурни амплитуди, не се деформира при механични влияния и има дълъг срок на употреба. Това несъмнено я прави достоен продукт на LIFE. Нейната конструкция е изградена от най-лекия метал алуминий, който не се поддава на корозия и е ковък. Използван е алуминий, който предварително е лят под високо налягане с цел да бъде постигната по-голяма плътност. Така конструкцията е по-здрава и издръжлива. Повърхността на автоматиката е покрита със специални компоненти, които изпълняват функцията да я предпазват от удар. Това спомага за установяването на по-голяма безопасност.

Механизмът е устойчив на температурни амплитуди и не подлежи на деформация в резултат на механични влияния. Работната температура на автоматиката обхваща температурния диапазон от -20 градуса до +70 градуса. Това показва, че механизмът е активен при 90 градуса температурна амплитуда, което е забележително и прави продукта уникален по своята същност. С автоматиката Acer клиентите получават автоматика, която е дългосрочна, устойчива и висококачествена.

Моторното тяло на автоматиката е покрито с епоксиден прах, който й придава естетичен и стилен външен вид. Зъбните механизми са направени от специални сплави, които спомагат за установяването на по-голяма стабилност на цялостната структура и висока степен на издръжливост във времето.

Автоматиката се монтира лесно и може да функционира непосредствено след монтажа. Функциите, които е необходимо да изпълняват плъзгащите се портали могат да бъдат програмирани спрямо потребностите на потребителите. Контролният панел интегриран във външната защитна кутия, което го прави лесно достъпен.

Поръчайте от сайта Panafence.com автоматиката за задвижване за плъзгащи се портали Acer и станете част от хората, които ежедневно употребяват една от техническите иновации на LIFE.

Предлагаме автоматика за плъзгащи врати на италианската компания LIFE Home Integration. Под тази марка се произвеждат не само задвижвания, но и много други важни компоненти, без които системата не може да работи. Сърцето на всяка автоматична система е задвижването. То представлява електромотор, облечен във влагозащитен корпус, пригоден за работа на открито в екстремни условия.

За плъзгащите се портали е необходимо само едно задвижване (за разлика от люлеещите се порти, където са необходими 2), което се намира в долната част на крилото и на 50 милиметра над бетонното покритие. В момента LIFE представя на вниманието на своите клиенти задвижвания за плъзгащи се врати с различна номинална мощност. Колкото по-висока е масата на крилото, толкова по-голяма ще бъде мощността на автоматичното устройство.

Какво представлява автоматиката за плъзгащите се портали?

Управлението на плъзгащите се порти е максимално просто: при отваряне, крилото се плъзга встрани, успоредно на прохода. Благодарение на това тяхно свойство, те са отличен избор за имоти с ограничена площ в зоната на прохода. Тъй като тези съоръжения са тежки, ръчното отваряне би създало неудобство. Обикновено автоматика за плъзгаща врата се поръчва заедно с готовото съоръжение.

Автоматичното задвижване на портала има няколко предимства:

  • Защита на имота: Можете да конфигурирате работата на автоматизацията, така че да работи като електронен блокер;
  • Икономия на време: Ръчното отваряне на този тип порти изисква усилия и отнема не малко време. Трябва да слизате от автомобила два пъти, за да отворите и затворите вратата;
  • Лекота на инсталиране, когато се извършва професионално;
  • Удобно управление, което създава комфорт в ежедневието.

За автоматичното управление на плъзгаща се порта се използват набор от следните механизми и устройства: мотор, редуктор, контролен блок, краен изключвател, зъбна рейка и аксесоари. Те се избират спрямо теглото на вратата и интензитета на нейното използване. Обикновено производителите предлагат готови комплекти, от които се избира най-подходящата система за автоматизация за портална плъзгаща врата.

Предимства на автоматиката Life

Автоматиката LIFE е идеална както за нови, така и за вече функциониращи порти. Тя ще направи живота ви по-лесен и по-безопасен. Вече няма да е необходимо да излизате от колата си в лошо време и да отваряте ръчно тежкия портал. Всяка идея за създаване на комфорт във вашия дом може се реализира благодарение на широката гама задвижвания за портали на италианския бранд.

Автоматичните задвижвания са разработени специално за порти с едно крило, което се отваря в лява или дясна посока, движейки се с помощта на две мощни колички с ролкови лагери или плъзгайки се по направляваща релса, монтирана в земята.

Дизайнът с подова направляваща релса е по-подходящ за южните райони на нашата страна, където през зимата рядко се натрупва сняг и лед. Плъзгащите се врати са предназначени за монтаж на места, където монтирането и експлоатацията на радиални врати е трудно или непрактично.За да намерите най-добрия вариант, трябва да знаете точния размер и теглото на крилото. Ние сме готови да ви помогнем да изберете най-подходящото задвижване за вашите нужди.

Високотехнологичната автоматика за портали на LIFE, е идеалният избор, ако търсите надеждно и дълготрайно решение - гаранцията на продуктите е 3 години. Оборудването е произведено в Италия, като качеството е потвърдено с международни сертификати. Компетентните технически решения, стилният дизайн и съответствието с европейските стандарти за безопасност, правят задвижванията Лайф идеално решение, което ще отговори на вашите нужди.

Технически особености и принцип на работа

Устройството на системата за автоматично задвижване, както вече споменахме, е максимално просто, но въпреки това то заслужава да му се обърне специално внимание. Най-често имаме следната конфигурация:

В долната част на крилото е монтирана зъбна рейка, която предава силата от задвижващото зъбно колело към крилото на вратата, което му позволява да се движи по протежение на отвора. Главният елемент на всяка автоматика за плъзгаща врата, независимо от нейната цена и параметри, е електромоторът.

Редукторът се закупува в комплект с блок за управление (вграден), приемник и дистанционно управление с динамичен код. При избора на задвижване трябва да се вземат предвид някои важни параметри. Един от тях е размерът на прохода и тегло на крилото. Например за масивни порти с крило, тежащо един тон, има специализирани задвижвания с допълнителни функции.

Важно е също автоматиката да се съобрази с типа на носещата система, като се отчете също вероятният брой цикли на отваряне/затваряне в рамките на 1 ден. Преди да закупите и инсталирате автоматизация, е важно да проверите правилната инсталация и съответствие на всички елементи на конструкцията на портата и да се уверите, че разстоянието между ролковите лагери е правилно изчислено.

Следващият важен момент е определянето на интензитета на задвижването. Това е така наречената честота на неговата работа. В съответствие с това задвижванията се делят на такива за битови, общи и индустриални цели. На база интензитета, автоматиките са класифицирани по следния начин:

  • За домакинства: до 20 цикъла на отваряне/затваряне в рамките на деня;
  • С общо предназначение: за периодична високоинтензивна употреба;
  • За индустрията: до 300 цикъла на отваряне/затваряне в рамките на деня.

Специалистите следват подобна примерна схема: ако вратата е тежка и се използва често, тогава ще е необходима мощна, индустриална автоматика за плъзгащи врати, която се продава на по-високи цени.

Ако порталът е малък и се използва в жилищна сграда (броят на отварянията и затварянията е по-малък от 10), тогава е подходящо задвижване с интензивност на работа 30%. Ако портата се отваря и затваря 10-15 пъти в рамките на 1 час, тогава си струва да инсталирате задвижване с интензивност 50%.

Механични неизправности на вратата, с които може да се сблъскате в периода на експлоатация

Дворните порти, особено широките портали, използвани за преминаване на автомобили, понякога стават жертва на механични и технически повреди. Така например, ако автомобил или друг предмет навлезе в зоната на движение на крилото и повреди конструкцията или ролковата система, вратата вече няма да функционира правилно.

Въпреки, наличието на висококачествена автоматика за портални врати, повредите, обхващащи задвижващата система също не са изключение. За радост, нашата фирма може да ви помогне във всеки от двата варианта. В случай на повреда по вратата или автоматиката, инсталирани от нас, екипът ни ще се заеме в кратък срок с поправката и на двата детайла.

Много хора правят грешката да купуват задвижващи мотори за плъзгащи врати от случайни търговци, заемайки се лично с тяхната инсталация. Това ги лишава от правото на сервизно обслужване в гаранционния период, каквото компанията ни предлага. Проблемите с автоматиката винаги се появяват при незастраховани купувачи.

Какви проблеми с вашата автоматика за портална врата могат да възникнат? Да разгледаме няколко примерни ситуации. Така например честите колебания в електрическото напрежение могат да деактивират автоматиката. В резултат на това тя няма да реагира на команди от контролната станция - дистанционно. В този случай може да се наложи преконфигуриране и смяна на електронната платка или предпазителя.

Липсата на отговор на команди от контролера е друг проблем при използването на двигател за плъзгаща врата, закупен заради ниската му цена. Това най-често се дължи на нарушение на херметизацията на блоковата кутия. В този случай трябва да се преконфигурират автоматизацията или да се смени електронната платка.

Дори когато се използват качествени двигатели за плъзгащи врати с по-високи цени, неприятните изненади не са изключение. Понякога повредите възникват поради замръзване или изсъхване на фабрична грес. Външните шумове при работа на задвижването ще ви подскажат къде се крие проблемът.

За да не изпадате в невъзможност да използвате нормално портала във вашия имот, свържете се с нас още сега, за да направите запитване за монтаж на италиански двигател за плъзгаща врата. Ще получите изчерпателна информация относно наличните механизми, както и професионална консултация при избора на подходящ механизъм за вашия портал.

Прочетете повече