ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ

Оградни Стълбове - Pana Fence


ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: СТАНДАРТЕН МОДЕЛ

Видове оградни стълбове

ДИАМЕТЪР-50 Х 50 Х 1,5 ММ.

Стълбовете могат да бъдат с метална планка в долната част за закрепване върху бетонова основа или без планка за бетониране директно в земята.

МЕТАЛНА ПЛАНКА 100Х100Х5ММ С 4БР ОТВОРИ Ф-12,5ММ.

Височината се определя в зависимост от височината на оградното пано.

Оградните стълбове са поцинковани и боядисани с прахово-полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог; Цвят по избор на клиента.

На металните стълбове се монтира пластмасова капачка в горната им част.

Крепежен елемент за закрепяне на паното към стълба -полиамиден или метален


ЦЕНИ ЗА ОГРАДНИ СТЪЛБОВЕ

Актуални Цени за оградни стълбове може да получите при запитване по удобен за вас начин.

Описание Цена на брой в лв. без ДДС Цена на брой в лв. с включен ДДС
Ограден стълб с планка (H-1000мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 15,00лв/бр. 18,00лв/бр.
Ограден стълб с планка (H-1200мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 15,00лв/бр. 18,00лв/бр.
Ограден стълб с планка (H-1300мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 17,00лв/бр. 20,40лв/бр.
Ограден стълб с планка (H-1400мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 17,00лв/бр. 20,40лв/бр.
Ограден стълб с планка (H-1500мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 18,00лв/бр. 21,60лв/бр.
Ограден стълб с планка (H-1600мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 19,20лв/бр. 23,00лв/бр.
Ограден стълб с планка (H-1700мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 20,40лв/бр. 24,48лв/бр.
Ограден стълб с планка (H-1800мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 21,60лв/бр. 25,92лв/бр.
Ограден стълб с планка (H-1900мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 22,80лв/бр. 27,36лв/бр.
Ограден стълб с планка (H-2000мм.) с прахово-полимерно покритие - РАЛ - по избор 24,00лв/бр. 28,80лв/бр.
Крепежен елемент - „полиамид“ или метален 1,80лв/бр. 2,16лв/бр.

Всички видове метални огради се крепят на специално предназначени за целта оградни стълбове. Те са изработени със същото високо качество, както и оградните пана, за да осигурят една стабилна и надеждна опора на цялата конструкция. Стълбове, които предлагаме са поцинковани и боядисани с прахово-полимерно покритие в цвят по RAL каталог.

Височината на стълба се определя от височината на оградното пано, а размерът му е 50 х 50 мм с дебелина 1.5мм. Носещите метални колони се изработват в два варианта, в зависимост от методите на монтиране: с метална планка в долната част за закрепване върху бетонова основа или без планка – за директно циментиране. В горната част на стълбовете се монтира пластмасова капачка, която предотвратява навлизането на вода.

Форма на металния стълб

Стълбовете за огради имат различно сечение. Най-често срещаните са кръгли, но се използват също правоъгълни и квадратни. Диаметърът на кръглите опори може да варира от 5,7 до 10,8 см. Височината също варира. Обикновено се използват колони, чиято дължина не надвишава 2 метра, но в продажба могат да се намерят и опори от 6 метра. Ако решите да закупите кръгли опори, желателно е да получите и допълнителни малки планки за тяхното стабилизиране.

Квадратните и правоъгълните опори са по-скъпи и се използват по-рядко в строителството. Стълбовете с тази форма обаче могат да издържат на по-големи натоварвания поради наличието на усилващи елементи в тяхната структура. Тези подпори имат различни дебелини на стените. Най-евтиният вариант е с дебелина на стените 1.5 мм. По-скъпите дизайни имат дебелина от 4 mm или повече.

Основният проблем при избора на стълбове за ограда е да се определи размерът на сечението.

Антикорозионна защита – защо е важна?

Корозията може да навреди на всеки метален стълб, намалявайки неговата здравина. Поради тази причина е много важно опорите да се третират със специални химични вещества. След това металната повърхност няма да корозира при контакт с кислород, вода и дори някои химически съединения.

Също така някои производители покриват желязната тръба не с разтвор, а с полимерен филм. Това е един от най-ефективните начини за защита на стоманата от корозия. Тръбите също могат да бъдат покрити с цинк. Най-издръжливите и скъпи тръби се обработват по тези два начина.

Освен това частта от колоната, която е в земята, трябва да бъде допълнително защитена от агресивни условия, тъй като рискът от корозия под земята е много по-висок, отколкото на повърхността. За целта обикновено се използва битум или полимерен мастик. Тези две вещества са евтини, но осигуряват надеждна защита срещу корозия.

Цветът на опорите трябва да бъде в пълен синхрон с цвета на металната ограда. Нашите метални стълбове за ограда се покриват с полимерно антикорозионно покритие в цвят по избор на клиента. Преди това металът е горещо поцинкован, за да се постигне най-високо ниво на защита от негативните влияния на околната среда.

Прочетете повече