ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ


Ламелни огради - Pana Fence


Металните пана “Ламелен Тип” се изработват от Огънати Хоризонтални поцинковани Ламели с дебелина 1,0мм. Те са с прахово-полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог в зависимост от нуждите на клиента.

Този вид оградна система е подходящ за ограждане на къщи, вили, жилищни сгради.

Може да се монтират посредством сглобка или чрез заварка на паната към оградни стълбовете или към бетонна колона.


  ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
 • 60х20мм диаметър на профила на рамката
 • Покритие: Прахово – полимерно в цвят по РАЛ-Каталог
 • Цвят: по избор на клиента
 • Височина: от 1000мм до 2000мм
 • Широчина: от 1000мм до 2000мм
 • Монтаж към оградни стълбове: профил 60x40мм чрез сглобка или заварка.


Макар да са сравнително нова разработка, металните ламелни огради бързо набират популярност. Този тип конструкции са предпочитани заради способността им да осигурят уединение и максимален комфорт на своите собственици. Оградите ни от ламелен тип са подходящи за ограждане на дворове на вили и семейни къщи, чиито собственици искат да се откъснат от външния свят.

Защо да изберете точно този тип оградна конструкция?

Оградите от ламелен тип защитават личното ви пространство, което е напълно достатъчен аргумент, за да ги изберете. Те успяват по един красив, интересен и оригинален начин да очертаят границите на дворното ви пространство, спирайки погледите на външни лица. Такава оградна система оставя видими само по-високи детайли – част от фасадата на къщата, дървета и др.

В същото време, плътната ограда с ламели предлага лесна и бърза инсталация. За разлика от други конструкции, които изискват сложен монтаж, този вид съоръжения се монтират с желаната бързина. Правим уговорката, че това е валидно само за нашите оградни системи, тъй като сме разработили уникална система за укрепване.

Ламелната ограда се изработва под формата на пана чиито размери могат да варират в зависимост от нуждите и желанието на клиента. Както височината, така и ширината на паното, може да бъде 100 или 200см. Височината на оградното пано определя функцията на оградата. Тя може да бъде защитна (когато е висока 2м) или декоративна (височина 1м).

Хоризонтално разположените ламели наподобяват класическата ламелна щора. Особеното в този случай е, че за разлика от щорите, ламелите на оградното пано не могат да се отварят и затварят. Те са трайно фиксирани в една позиция – затворено положение. Всяка ламела е с дебелина 1,0мм.

Металният профил, който изпълнява ролята на рамка на ламелното пано, е с размери 60 х 20мм. Всеки елемент на нашите метални ламелни огради поцинкован и прахово боядисан в цвят по избор на клиента. Относно цвета на антикорозионното покритие, предлагаме богата палитра от стилни окраски по RAL каталог. Клиентите ни могат да изберат цвета на оградата, така че да бъде в синхрон или в контраст с останалата част на екстериора.

Монтаж на ламелната ограда

Методите за монтиране на ограда от ламели са два: посредством специални укрепващи детайли (сглобка) и чрез заварка. И двата метода предлагат желаната от клиента бързина, както и здравина на ограждението. За сглобяване на оградите се използва сглобка тип болт и планка. Това укрепване може да се направи както към метални стълбове 60 х 40мм, така и към бетонна, тухлена и друга масивна колона.

Заваряването на оградите от ламелен тип е трайно решение с изключителна здравина и дълготрайност. Заварките се правят по специален начин, така че да се предотврати появата на ръжда в точките на свързване. Антикорозоионното покритие в комбинация с галванизирането на метала позволява на оградните ни системи да устоят на агресивна атмосферна среда в продължение на над 50 години.

Предимствата на нашите метални огради с ламели, освен ниските цени, са много на брой:

 • Стилен дизайн – необичайна визия, която привлича вниманието;
 • Лесен и бърз монтаж посредством сглобка или заварка;
 • Практичност - хоризонталните ламели не изискват поддръжка, а ако закупите ограда с полиестерно прахово покритие, ще забравите какво е корозия и избеляла боя;
 • Ниска ветропропускливост - благодарение на модерните машини, ние навиваме ламелите по специална технология, така че оградата е с ниска ветропропускливост;
 • Издръжливост - оградите са изработени от висококачествен метал с дебелина 1,0 мм.Съдържанието на цинк в метала е до 275 g/m2.Тези предимства гарантират надеждността и издръжливостта на оградната конструкция
 • Могат да се боядисват във всеки цвят по RAL.

Свържете се с нас още сега, за да получите оферта за изработка на висококачествена и естетична метална ограда с ламели. Можете също да поверите монтажа на екипа ни, който ще изпълни задачата максимално отговорно с гаранция за здравина и дълготрайност. Офертата за изработка и монтаж на оградите е валидна за цялата територия на страната.

Прочетете повече