ПРОДУКТИ С ГАРАНТИРАНО ВИСОКО КАЧЕСТВО
PanaFence
ВИЖТЕ НАШИТЕ АКТУАЛНИ ПРОМОЦИИ


Плъзгащи се портали и портални врати - Pana Fence


Плъзгащи се портални врати са по долен релсов път.
Всички материали и елементи на вратата са изработени от поцинкована стомана и покрити с Прахово-полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог по избор на клиента.
Плъзгащите се портални врати са много практични и надеждни.


Порталите Могат да бъдат механични или автоматизирани.ПЛЪЗГАЩИ СЕ КОНЗОЛНИ ПОРТАЛИ

Конзолните портали са Висящите врати и са най-предпочитани поради липсана на допир със земята. По този начин не е задължително чистенето на основата от сняг и мръсотия. Също така не е нужен бетонен фундамент по цялата дължина, а само стъпка.

Конзолните портали са изработени от метална конструкция, която е под формата на крило, движещи се на ролки.

Може да бъде механична или с автоматика.

Всички материали и елементи на вратата са изработени от поцинкована стомана и покрити с прахово-полимерно покритие в цвят по РАЛ-Каталог по избор на клиента.Изработката на плъзгащи портални врати изисква огромен набор от умения, добра производствена база и модерно оборудване. Компанията ни разполага с всички необходими ресурси, за да предложи на своите клиенти превъзходен продукт на конкурентна цена. Вратите ни се изработват от прахово-боядисани и поцинковани метални профили с различен пълнеж: ковано желязо, сандвич панели, 3D пана, ламели и др.

Защо да изберете плъзгащ се портал за своя имот?

Когато оформят контурите на дворното си пространство, собствениците на частни къщи и вили често се сблъскват с въпроса за избора на дворната порта. Кой вариант е по-удачно да инсталират – двукрилна люлееща се или плъзгаща се врата? Истината е, че и двата варианта имат своите предимства, както и някои ограничения, свързани с изискванията за монтаж и експлоатационния живот.

За да бъде изборът на портала успешен, е необходимо да се вземат предвид няколко ключови момента, например:

  • Релеф на участъка, натоварване от вятър и снегонавявания в зоната на портала;
  • Местоположение на вратата, форма на дворното пространство, дължина на оградата, ширина на улицата, запас от свободно пространство, възможност за прокарване на захранване за автоматизация на портала;
  • Външен вид и материал на порталната врата;
  • Бюджет за реализиране на проекта;
  • Време за изграждане;
  • Степен на сложност на монтажа.

Освен всичко казано до тук, от избора на дизайна на вратата зависят комфортът и безопасността на ползвателя през целия период на експлоатация. Погрешно е мнението, че плъзгащите се по релсов път порти са подходящи само за индустриални зони. Днес в много частни домове успешно се използват плъзгащи портали.

Предимства на плъзгащата се порта

Инсталирането на портални плъзгащи врати е по-скъпо и сложно, отколкото е монтажът на класическа люлееща се врата. Следователно, изграждането на една такава конструкция изисква наемането на специалисти с определени професионални умения. И въпреки това, плъзгащата се врата помага за решаването на редица проблеми, поради което си заслужава да обмислите този вариант.

Не можем да премълчим очевидните плюсове на плъзгащия се портал. На първо място това е по-дългия експлоатационен живот спрямо двукрилните съоръжения. Този факт подсказва, че първоначалната инвестиция ще се изплати с времето. Безспорно, това е много по-надеждна система. Тъй като плъзгащото се крило по начало изисква по-голяма твърдост, изкривяванията и провисването не са характерни за този тип конструкции.

Инсталирането на плъзгаща портална врата пести място. Това е изключително важно, когато зоната пред вратата е доста ограничена. Също така, не е необходимо редовно снегопочистване, за да се отвори вратата. Паркиран автомобил или друг масивен предмет от външната страна не може да блокира свободното пешеходно преминаване.

Като цяло плъзгащите се портали предлагат удобна и лесна употреба. Дори в ръчен режим, те се отварят и затварят лесно, благодарение на добрата им балансировка.Не изискват специална поддръжка – това е предимството, заради което купувачите решават да инвестират повече пари, включително в автоматика за задвижване на портала.

Порталните метални врати, произвеждани от нашата компания, са устойчиви на климатични фактори и леки механични повреди. Една солидна конструкция, изработена от поцинкована и прахово боядисана стомана, притежава не само желаната от клиента здравина, но и представителна визия. Не подценявайте един такъв важен фактор като естетиката. Портата е визитната картичка на вашия имот.

Експлоатационните характеристики на добрите метални плъзгащи врати са не по-малко важни от техните цени. Здравата конструкция на едно такова съоръжение не позволява на силните ветрове да влияят на отварянето на крилото. Можете да бъдете напълно сигурни, че вятърът няма да затвори вратата, точно когато автомобилът ви преминава през отвора.

Заслужава си да обърнем внимание и на друг важен момент: огромният избор от дизайни. Портата може да се изработи с различни пълнежи, така че да следва модела на оградата. Например, ако сте поръчали при нас изработка на ограда от ламелен тип или от ковано желязо, повече от логично е да изберете същия вариант и за пълнеж на портала.

Гамата метални плъзгащи врати се предлага в следните варианти: 3D оградно пано, метални профили, профилирана ламарина, ковано желязо, сандвич панели и тип ламела. Комбинирайки двата най-важни елемента, вие ще получите завършена оградна система, която ще ви създава комфорт в ежедневието и ще бъде чудесно украшение за вашия дом.

Недостатъци

Преди да вземете решение относно вида на дворната порта, трябва да сте напълно информирани и за минусите, които съпътстват странично отварящите се портали. Това, което първоначално притеснява купувачите, е високата цена на инсталацията. Сложността на строителните работи се дължи на задължителното бетониране на площадката, за да бъдат стабилно фиксирани стълбовете и самата врата.

Изключително важно е всички операции да се извършат с нужното качество, защото от това зависи срока на експлоатация на цялата конструкция. В противен случай съществува риск от разрушаване на основата, което ще доведе до скъпи и сложни ремонти.

Релефът на участъка трябва да бъде идеално изгладен, така да няма никакви разлики във височината. Това ще помогне да се избегнат претоварвания и чести повреди. Сложността на инсталацията се повишава и когато пространството е твърде ограничено, за да се осигури свободно странично движение на вратата.

Имайте предвид, че самата метална конструкция на вашата метална плъзгаща врата не се нуждае от особена поддръжка, но в периода на експлоатация на съоръжението, ще трябва редовно да проверявате ролковата система и да почиствате натрупаната мръсотия и сняг. Почистването на релсовият път не представлява трудност, когато участъкът се поддържа в добро състояние.

В заключение можем да кажем, че плъзгащите се портали са много по-удобни по отношение на преминаване и паркиране спрямо своите люлеещи се събратя. Те са най-добрият вариант за тесни улици и проходи, тъй като разстоянието от автомобила до вратата е приблизително 40 см, докато пространството до люлеещите се врати може да бъде до 2/3 от дължината на крилата на вратата.

Видове плъзгащи портали

Що се касае до дизайна, плъзгащи метални врати се изработват в няколко варианта. Всеки от тях има своите конструктивни особености и може да се окаже по-подходящата опция за конкретните условия. Един от вариантите е висящата плъзгаща се порта. Тук крилото е задвижвано от ролкови колички, фиксирани върху метална греда, разположена на значителна височина.

Най-надеждната система си остава тази, при която крилото се движи по инсталирана в земята релса с помощта на специална ролка, която изпълнява също и функцията на опора на вратата. Когато е оборудван с автоматично задвижване, този портал предлага гладко и леко движение. Автоматиката включва някои важни аксесоари, които се грижат за безопасността на ползвателя, например фотоклетки.

Третата разновидност са конзолните плъзгащи портални врати, чиято цена често е по-висока от тази на класическите странично отварящи се модели. Това е най-сложният дизайн, тъй като крилото няма контакт с повърхността, а е окачено на конзолни ролкови блокове с помощта на водеща греда.

Конзолните модели са най-удобният тип плъзгащ се портал за селски къщи и вили. Конструкцията на конзолната порта позволява да се носи стабилно теглото на прибиращото се крило на вратата и да издържи натоварвания от вятър и опити за взлом, но в същото време няма ограничения под формата на окачена горна греда или водеща релса отдолу.

Особености на конструкцията

Всеки вид портална плъзгаща врата има сходни характеристики с останалите разновидности и те касаят преди всичко 4 важни елемента на дизайна. Това са:

Стоманобетонна основа

Основата за плъзгащата порта трябва да бъде надеждна и здрава. Лентата на основата се поставя по протежение на оградата и близо до стълба. Широчината на носещата основа трябва да бъде най-малко 40 cm с дълбочина 1 m.

Дължината на фундаментната стена е равна на половината от дължината на отвора на портата, но не по-малко от 2 m. Освен това бетонната плоча трябва да бъде подсилена с арматура, например, с метален канал с ширина 16-20 cm или рамка от гофрирана армировка с диаметър 14-16 cm.

Носещи стълбове

Опорите (стълбовете) се монтират при изграждането на фундамента, като се циментират на равно разстояние, което варира в зависимост от тежестта и височината на оградното съоръжение. Стълбовете се изработват от кръгла или квадратна стоманена тръба, релса, тухла или бетон и по рядко от дъбови греди.

Стълбовете за фиксиране на плъзгаща метална врата трябва да бъдат монтирани на дълбочина най-малко 1,5 метра или под нивото на замръзване на почвата. По правило, колкото по-висок и тежък е стълбът, толкова по-дълбоко в земята трябва да се циментира. Така се гарантира здравината на цялото затварящо съоръжение.

Рамка и пълнеж

Рамката обезпечава здравината и надеждността на самата портална врата – плъзгаща в конкретния случай. Различните производители предлагат различни варианти на рамка, например профилирана тръба със сечение 60x40 mm или 60x60 mm, като вътрешните усилващи елементи са изработени от тръба със сечение 40x20 mm.

Пълнежът на крилото е материалът, който отличава визуално и конструктивно една плъзгаща портална врата и формира нейната цена спрямо другите разновидности. По правило се избира същият пълнеж, използван за изграждане на оградата – ламели, ковано желязо, сандвич панели и др.

Защо да поръчате на нас изработката на вратата?

Ние сме най-добрият изпълнител на един толкова отговорен проект, какъвто е ограждането и защитата на вашето частно дворно пространство или производствено предприятие. Предлагаме широка гама плъзгащи портали на конкурентни цени. Ценовите ни оферти са изгодни както за частни клиенти, така и за големи инвеститори.

Можем да се похвалим с голям брой отлично реализирани проекти и много доволни собственици на портални врати плъзгащи автоматични. Имаме пълната готовност да добавим висококачествена автоматика на вратата, която сме изработили и монтирали, за да се насладите на максимален комфорт при ежедневното преминаване през границите на своя имот.

Прочетете повече